Ryöstäjä iski apteekkeihin kolme kertaa saman päivän aikana – poliisikoira jäljesti epäillyn

Nuori mies ryösti kaksi eri apteekkia kolmesti saman päivän aikana. Kahdella kerralla hän ei saanut mitään ryöstösaalista, mutta yhdellä ryöstöistä hän sai mukaansa lääkkeitä.

Poliisi tavoitti miehen kolmannen rikoksen jälkeen nopeasti ja otti kiinni.

Varkautelainen 26-vuotias mies meni ensin apteekkiin Varkaudessa tiistaiaamuna ja uhkasi henkilökuntaa ruiskulla ja neulalla. Mies vaati ruiskulla uhkaamalla itselleen huumelääkkeitä.

Henkilökunta ei antanut miehelle mitään, joten hän poistui paikalta.

Tuntia myöhemmin poliisi sai ilmoituksen 20 kilometrin päästä Joroisista, että apteekkiin oli tullut mies, joka oli ruiskulla ja neulalla uhkaamalla vaatinut saada lääkkeitä itselleen.

Hänelle ei ollut annettu lääkkeitä, joten mies poistui apteekista.

Kun poliisipartio etsi miestä Joroisista, apteekista tuli uusi hälytys. Sama mies oli tullut apteekkiin uudestaan ja vaatinut taas lääkkeitä. Miehen käytös ja uhkailu ruiskulla oli ollut niin uhkaavaa, että hän oli lopulta saanut pienen määrä lääkkeitä mukaansa.

Poliisit alkoivat tuntomerkkien perusteella etsiä apteekista paennutta ryöstäjää, mutta lisäksi etsintöihin saatiin avuksi poliisikoira.

Poliisikoira jäljesti ryöstäjän ja tavoittikin hänet pian Joroisten keskustasta.

Epäilty otettiin kiinni ja hänet on pidätetty. Tutkinnanjohtajan mukaan epäiltyä ei esitetä vangittavaksi, vaan hän pääsee kuulustelujen jälkeen vapaaksi.

Ryöstäjällä on aiempaa pientä rikostaustaa, mutta ei aiempia törkeitä ryöstöjä taustallaan.

Poliisi tutkii tekosarjaa törkeänä ryöstönä ja kahtena törkeän ryöstön yrityksenä.

Apteekkiryöstöjä ja apteekkeihin kohdistuneita murtovarkauksia on tullut Suomessa ilmi ryppäinä. Tekojen syynä on useimmiten huumeongelmaisten aikomus hankkia apteekeista väkisin huumaavia lääkkeitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.