Sähkökatkot vaivaavat yhä erityisesti Iisalmessa ja Sonkajärvellä – lisää katkoja odotettavissa

Sähkökatkoja on esiintynyt koko tiistain ajan Savon Voiman alueella. Pahimmillaan sähköt ovat olleet poikki noin 2 300 taloudelta, mutta määrä on vaihdellut koko päivän. Iltapäivällä viiden aikaan sähköttömiä talouksia oli noin tuhat.

Illalla yhdeksään mennessä sähkökatkoja oli saatu korjattua sen verran, että sähköttä oli enää reilu 400 kotitaloutta pääasiassa maakunnan pohjoisosissa.

Savon Voiman mukaan uusia sähkökatkoja on ilmaantunut tiistaina erityisesti maakunnan pohjoisosiin sataneen uuden lumen vuoksi. Pahimmat alueet ovat olleet Sonkajärvellä sekä Iisalmessa Kotikylällä, Hernejärvellä ja Soinlahdessa. Kaikkia nyt tiedossa olevia vikapaikkoja ollaan korjaamassa.

Savon Voima arvioi, että uusia vikoja tulee esiintymään vielä illan aikana paikkakunnilla, joissa viikonlopun suojasää ei jaksanut pudottaa puista lumia.

Sääennusteet lupaavat uutta lunta jälleen ensi yöksi joten tilanne jatkunee samankaltaisena ainakin vielä huomenna.

Mikäli havaitset selkeän vikapaikan tai puun joka ei vielä kosketa sähköjohtoa, mutta on uhkaavasti linjan suuntaan kallistunut, ilmoita siitä joko puhelimitse Savon Voiman maksuttomaan vikapalvelunumeroon 0800 307 400 tai sähköisesti Häiriöinfo-sovelluksen avulla. Sovelluksen avulla voit ottaa kohteesta kännykän kameralla kuvan ja liittää sen ilmoitukseesi.

Linjaan nojaavia puita ei saa omatoimisesti mennä poistamaan.

Joulukuu oli lauha ja sateinen – Itä-Suomessa jopa viisi astetta tavanomaista lämpimämpää

Tukes varoittaa: Tykkylumen painamiin sähköjohtoihin ei saa koskea

Sähkökatkot piinaavat edelleen Savossa: lähipäivinä luvassa lisää lunta