Säpinää teatterilla: Nuoret Romeo ja Julia -näytelmän asuihin

Kulttuurialan ammattiopisto Ingmanedun vaatetusopiskelijat auttavat puvustamaan Kuopion taidelukio Lumitin Romeo ja Julia -näytelmän.

Pääosien esittäjät Gabriel Thiam, 17, ja Anni Rönkkö, 17, sovittivat ensimmäistä kertaa torstaina asujaan Kuopion kaupunginteatterilla. Heitä avusti opiskelija Veera Jaakonsaari, 19, joka valmistuu ensi vuonna vaatealan artesaaniksi.

Ingmanedun opettaja Pirkko Pekkala on opastanut oppilaitaan vaatesuunnittelun ja puvustamisen saloihin Toivalassa.

Näytelmän ohjaaja, ilmaisutaitolinjan opettaja Kerttu-Liisa Pirinen kertoi, että näytelmää on harjoiteltu viime syksystä. Esitykset ovat Kuopion kaupunginteatterissa ensi huhti-toukokuussa.

Noin 60 oppilasta osallistuu näytelmään. Lumitin ja teatterin yhteistyö tuo Minna-näyttämölle nuoria näyttelijöitä, tanssijoita ja muusikoita. William Shakespearen teksti päivittyy nykyaikaan Paula Vesalan ja Jenni Vartiaisen musiikilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Pieksämäki aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilökuntaa – tavoitteena kahden miljoonan euron säästöt

Ylä-Savon soten hankintalistalla kaksi uutta laitetta röntgeniin

Supersyysloman laaja kattaus kiinnostaa Kuopiossa

Kuopion kouluiskun tutkinta laajeni: tutkitaan myös törkeän rikoksen valmisteluna ja törkeänä vahingontekona

Rattijuoppo kolaroi rajusti moottoritiellä ja heitti U-käännöksen poliisiauton keulaan

Halvat talvirenkaat uhkaavat viedä ojaan

Opintopsykologi: Selvitellään ja arvioidaan, mutta missä se hoito tapahtuu?

Kuopion oppilas- ja opiskelijahuollossa jaetaan niukkuutta ja viivettä – 2021 ammattikorkeakoululaisetkin YTHS:n palvelujen piiriin

Itä-Suomen yliopisto: Keskikokoiset kunnat toimivat pienimmillä kustannuksilla – Pieniä kuntia voisi kannustaa kuntaliitoksiin

Muistatko miltä Matkus näytti, kun Googlen kamera kuvasi aluetta ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten? Savon Sanomat selvitti, miten katukuva Kuopiossa on muuttunut

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.