"Sadalle töitä" - työllistyshankkeelle miljoonatuki Ylä-Savossa

Ylä-Savon kuntien yhteinen työllistyshanke on saanut 1,3 miljoonan euron tuen Euroopan sosiaalirahastolta. Ylä-Savossa on työtä -nimisen hankkeen rahoituksesta päätti Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä maanantaina.

Iisalmen kaupungin hallinnoiman hankkeen tarkoituksena on saattaa yhteen työnhakijat ja akuutissa työvoimapulassa olevat yritykset. Tähän pyritään muun muassa erilaisilla koulutuksilla ja valmennuksilla.

Ylä-Savon alueella on työvoimatarvetta teollisilla toimialoilla, kuten metalliteollisuudessa, sekä tietyillä myynti- ja palvelualoilla. Hankkeen tavoitteena on löytää sadalle työntekijälle työpaikkoja sadasta alueen yrityksestä. Lisäksi sadalle muulle pyritään tarjoamaan koulutusta, joka parantaisi heidän työllistymismahdollisuuksiaan Ylä-Savossa.

Toukokuun alussa alkanut hanke kestää vuoden 2018 loppuun. Siinä ovat mukana Iisalmen ja Kiuruveden kaupungit sekä Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän kunnat. Hankekokonaisuuden lopulliseksi hinnaksi arvioidaan 2,3 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.