"Sadalle töitä" - työllistyshankkeelle miljoonatuki Ylä-Savossa

Ylä-Savon kuntien yhteinen työllistyshanke on saanut 1,3 miljoonan euron tuen Euroopan sosiaalirahastolta. Ylä-Savossa on työtä -nimisen hankkeen rahoituksesta päätti Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä maanantaina.

Iisalmen kaupungin hallinnoiman hankkeen tarkoituksena on saattaa yhteen työnhakijat ja akuutissa työvoimapulassa olevat yritykset. Tähän pyritään muun muassa erilaisilla koulutuksilla ja valmennuksilla.

Ylä-Savon alueella on työvoimatarvetta teollisilla toimialoilla, kuten metalliteollisuudessa, sekä tietyillä myynti- ja palvelualoilla. Hankkeen tavoitteena on löytää sadalle työntekijälle työpaikkoja sadasta alueen yrityksestä. Lisäksi sadalle muulle pyritään tarjoamaan koulutusta, joka parantaisi heidän työllistymismahdollisuuksiaan Ylä-Savossa.

Toukokuun alussa alkanut hanke kestää vuoden 2018 loppuun. Siinä ovat mukana Iisalmen ja Kiuruveden kaupungit sekä Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän kunnat. Hankekokonaisuuden lopulliseksi hinnaksi arvioidaan 2,3 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Yrittäjät, piispa ja Kuopion kaupunginjohtaja keskustelivat yrittäjiä kurittaneesta keväästä – Tukea oli saatavilla, mutta kaikki eivät uskaltaneet hakea sitä

Ilmoittautuminen kansalaisopistoon alkoi rynnistyksellä – suosituimmat kurssit täyttyivät jo aamupäivällä

Veronpalautukset toivat vilskettä kauppoihin niin paljon, ettei kodinkoneliikkeestä ehditty asiaa kommentoimaan – "Veronpalautukset aktivoivat, kun ne tulevat tilille"

Kysely: Saitko veronpalautuksia? Mihin käytät rahan? Onko elokuu hyvä maksuaika?

Oikeus vangitsi 31-vuotiaan varkautelaismiehen epäiltynä puukotuksesta

Essoten alueella on kymmeniä koronavirukselle altistuneita

Savolainen maajussi Antti, 26, herättää hylättyjä autonraatoja henkiin – Youtube-sarjasta tullut nopeasti yllätyshitti

Yrittäjät ja kirkko pohtivat tänään, mitä ne voisivat oppia toisiltaan koronakriisissä – Katso suora lähetys tilaisuudesta tästä

Korona kuritti julkista liikennettä – työmatkalaisten ja koululaisten odotetaan helpottavan tilannetta

Omaisuus- ja huumerikokset kasvoivat viime vuodesta – Poliisi hämmästelee ihmisten helppouskoisuutta nettipetoksissa – "Sitä välillä ihmettelen, etteikö tämä oppi mene perille"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.