Sairaanhoitopiirin hallitus puntaroi Psykiatriatalon hankesuunnitelmaa maanantaina – Toimintojen keskittäminen tuo säästöä

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallitus käsittelee maanantain kokouksessaan Psykiatriatalon hankesuunnitelman. Siinä esitetään, että Kuopiossa sijaitsevat erikoissairaanhoidon tuottamat nuoriso- ja aikuispsykiatrian avo- ja osastohoidon toiminnot keskitetään yhteen nykyisestä hajautetusta rakenteesta ja siirretään uudisrakennuksen tiloihin KYSin pääsairaalan, Puijon sairaalan, yhteyteen.

Lisäksi uudisrakennukseen sijoittuu sairaalakoulu ja nuorten yhdistelmälaitos, jotka ovat Kuopion kaupungin tuottamaa toimintaa. Uudisrakennus sisältää 77 sairaansijaa, nuorten yhdistelmälaitoksen, kymmenen laitospaikkaa ja noin 350 työntekijän työtilat.

Puijon sairaalan yhteyteen rakennettava uudisrakennus mahdollistaa psykiatrisen päivystystoiminnan niveltymisen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystykseen entistä paremmin. Järjestely mahdollistaa siten monipuolisen konsultaatiotoiminnan.

Esityslistassa todetaan, että päivystysprosessi toimii parhaiten potilaan näkökulmasta, kun päivystysvastaanottotoimintaa on Puijon sairaalassa ja Psykiatriatalossa.

Päivystyspisteiden välimatka on lyhyt ja se mahdollistaa henkilökunnan joustavan liikkumisen niiden välillä kysynnän mukaisesti. Psykiatriatalossa toimii sairaalaan tulevien potilaiden vastaanotto sekä yöaikainen vastaanotto klo 21–07.

Uudisrakennuksen myötä on mahdollista toteuttaa potilaiden saumaton hoito poliklinikan ja vuodeosastojen välillä, kun psykiatrian toiminnat sijaitsevat samassa rakennuksessa lähellä toisiaan.

Psykiatrian toimintojen keskittämisellä pääsairaalan alueelle on arvioitu tuottavan henkilöstökustannusten vähennystä nykyisestä noin 1,6 miljoonaa euroa per vuosi. Tämä tarkoittaa 31 henkilötyövuoden vähennystä vuoteen 2023 mennessä. Hankkeen arvioitu investointikustannus on noin 42 miljoonaa euroa.

Mikäli kuntayhtymän hallitus hyväksyy esityksen, se menee vielä kuntayhtymän valtuuston käsiteltäväksi.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin Kuopion kaupungin alueella tarjoamia nuoriso- ja aikuispsykiatrian palveluita tuotetaan neljällä eri kiinteistöllä.

Osassa nykyisiä toimitiloja esiintyy runsaasti eriasteisia sisäilmaongelmia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Sari Essayah (kd.) on pettynyt maan hallituksen EU-linjaan: "Olen jättänyt vastalauseen kaikkiin yleiseurooppalaisiin velkahankkeisiin"

Harri Kauhasen seitsemän ravintolaa myynnissä – "Ei pakon edessä, yhtiöt voivat hyvin"

Koronakesän terassi-ilmiö löytyy myös Kuopiosta – "Minusta täällä on suomalaiset turvavälit"

Kuopiolainen Jaakko Arvonen,12, rakentaa vieheensä itse ja oppi, millainen uistin maistuu kuhalle

Nuori mies halusi kokeilla autoaan – KKO:n mukaan nuoruuden ymmärtämättömyys otettava huomioon rangaistuksessa

4.7. tämä vain verkkojuttu//Popita avaa ovet ja verkkokaupan

8 900 euroa maksaneet graniittitaulut asennettiin ylpeydellä Saaristokadulle, 11 vuotta myöhemmin ne seisovat rujossa kunnossa – tilalle voi olla luvassa "normikyltit"

Neljä nautaa narrattiin kotiin Jäppilässä

Poliisi epäilee kolariauton kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta

Hotelli Savonsolmun tilanne yhä auki: ”Kyseessä oli selvä pilailija, joka syystä tai toisesta vedätti”

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.