Sari Raassina nousemassa Kuopion valtuuston johtoon

Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi on tulossa kokoomuksen kansanedustaja Sari Raassina. Hän on aiemmin toiminut muun muassa kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Kokoomus nimesi torstaina ehdokkaansa myös kaupunginhallitukseen, jossa ensimmäiset kaksi vuotta istuvat Nelli Berg-Väänänen ja Pekka Kantanen. Kantasta esitetään myös hallituksen 1. varapuheenjohtajaksi.

Viimeisen kaksivuotiskauden hallituksessa ovat Berg-Väänänen, Allu Koskinen ja Hanna Nevala.

Kasvun- ja oppimisen lautakunnan puheenjohtajaksi esitetään Pekka Niirasta.

Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan puheenjohtajaksi on tulossa varavaltuutettu Sakari Pääkkö, keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaksi Jouni Holopainen, vanhusneuvoston puheenjohtajaksi Erkki Kukkonen, tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajaksi varavaltuutettu Taisto Toppinen ja Kuopion maaseudun yhteistyöryhmän puheenjohtajaksi Aarne Blom.

Kokoomukselle on sovittu luottamushenkilöpaikkoja myös aluepelastuslautakuntaan, jonka puheenjohtajaksi esitetään Osmo Huopaista ja Kallaveden työterveyden johtokunnan puheenjohtajaksi Olli-Pekka Ryynästä.

Kuntavaaleissa kokoomuslaisista eniten ääniä saanut Marko Kilpi aloittaa kaupunginvaltuutettuna työskentelyn myös kasvun- ja oppimisen lautakunnan jäsenä ja maakuntavaltuutettuna. Muiksi maakuntavaltuutetuiksi esitetään Berg-Väänästä ja Niirasta.