Sarkomaa: Harjoittelijoita hammaslääkäripulaan

Opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) väläytti Ylen Lauantaiseurassa, että Itä- ja Pohjois-Suomen hammaslääkäripulaa voitaisiin helpottaa hammaslääketieteen opiskelijoilla, jotka suorittaisivat harjoittelunsa alueella.

- Neuvottelen parhaillaan sosiaali- ja terveysministereiden kanssa siitä, millä tavalla hammaslääkäreiden harjoittelua voitaisiin saada alueelle niin, että hammaslääkärit jo opiskeluvaiheessa olisivat Itä-Suomessa, Sarkomaa kertoi.

Hän väisti kuitenkin toimittaja Hannu Lehtilän suoran kysymyksen, koska hammaslääketieteen opetus alkaa Kuopion yliopistossa.

- On sovittu, että yliopistot tekevät vuoteen 2010 mennessä omat strategiansa. Hammaslääketieteen osalta olemme sopineet, että Itä-Suomen yliopisto katsoo oman lähtökohtansa ja se on heidän käsissään, jos he tekevät esityksen hammaslääketieteen koulutuksen aloittamisesta.

Lisää rahaa opetusministeri ei Kuopioon luvannut.

- Tärkeää on myös se, että kun uusi Itä-Suomen yliopisto tekee omaa strategiaansa, he katsovat mihin keskittyvät.

Sarkomaan keinovalikoimaa hammaslääkäripulaan olisi harjoittelujaksojen ohella valmistumisajan vauhdittaminen viiteen vuoteen ja julkisen sektorin tekeminen houkuttelevammaksi työpaikaksi valmistuville hammaslääkäreille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Katainen: hammasta tavoiteltava edelleen

Uusitupa uskoo edelleen hampaaseen