Sateet haittasivat Viinijuhlia - järjestäjät pohtivat teltan hommaamista

Lauantaina päättyneille Kuopion viinijuhlille myytiin tänä vuonna noin 32 000 lippua. 35 000 kävijän tavoitteesta jäätiin, mutta viime vuoden kävijämäärä ylitettiin noin tuhannella.

Vilkkaimpia päiviä olivat lauantai 2. heinäkuuta ja perjantai 8. heinäkuuta, jotka vetivät vajaat 7000 kävijää. Muina päivinä kävijämäärät vaihtelivat 2500–3700 välillä.

Kuopio Wine Festivalin projektipäällikkö Jorma Iivanainen on tyytyväinen tapahtumaan kokonaisuutena, vaikka kävijätavoitteesta jäätiin tänäkin vuonna.

– Pitää olla tähän tyytyväinen, kun satoi niin monena päivänä. Keskiviikkona oli pieni huolestuminen, että selvitäänkö tästä niin sanotusti kuivin jaloin, Iivanainen kertoo.

Kuivin jaloin selvittiin, pitkälti perjantain hyvän yleisömäärän ansiosta.

– Ei odotettu, että perjantaina tulisi niin paljon yleisöä, mutta ilmeisesti sään parantuminen ja Eppu Normaali vetivät väkeä.

Tapahtuman myynti oli Iivanaisen mukaan hieman parempi kuin viime vuonna. Ruokakadulla ja ravintolateltassa myytiin reilut 13 000 ruoka-annosta. Viinin menekkiä Iivanainen ei ollut ehtinyt vielä sunnuntai-iltapäivänä laskea.

– Kun oli kylmää ja sateista, niin asiakkaille ei maistu ruoka ja juoma samalla tavalla, Iivanainen toteaa.

Iivanaisen mukaan järjestäjien täytyy nyt pohtia, pitäisikö viinijuhlille hommata teltta, jotta tapahtuma ei olisi niin paljon sään armoilla. Kahtena viime vuotena sade on laskenut kävijämääriä.

– Tämä ajankohta valittiin viinijuhlille aikoinaan sen vuoksi, että tilastojen valossa se on kesän lämpimin ja sateettomin, Iivanainen valaisee.

20. juhlavuoden kunniaksi Kuopion viinijuhlille pääsi lauantaina ilman sisäänpääsymaksua. Iivanaisen mukaan ilmaistapahtuma oli järjestäjille positiivinen yllätys. Hän arvioi, että alueella vieraili kello 12-16 välillä noin 500-1000 henkilöä.

– Luulen, että festivaalilla kävi silloin paljon asiakkaita, jotka eivät olleet koskaan käyneet viinijuhlilla. Etukäteen jännitti, että miten paljon porukkaa tulee paikalle.

– Jossain muodossa ilmaistapahtuma jatkuu ensi vuonna, Iivanainen sanoo.

Kuopion viinijuhlien teemana on vuonna 2017 Taste of America. Teema näkyy tapahtuman viini- ja ruokatarjonnassa.

Eppu Normaalin muistot Siilinjärveltä: "Meitä kohdeltiin ensimmäistä kertaa ihmisinä"

Vesalan fanit eivät hätkähtäneet veden varaan joutumista: katso kuvasarja sateiselta keikalta

Viinijuhlayleisö äänestää jaloillaan: Eppu Normaali ylittää Cheekin suosion kirkkaasti

Viinijuhlien ilmaistapahtumalle kaavaillaan jatkoa - myös ensi vuoden teema selvillä

Sanni ja fanit lähettivät kuumeiselle Antti Tuiskulle äänekkäät terveiset

Kuopion viinijuhlat 20 vuotta

Viinijuhlat 20 v: Jo perinne tavata porukalla