Sateet pitäneet Kallaveden korkealla

Kallaveden vedenpinta laski heinäkuussa vain kolme senttiä, kun tilastollisen keskiarvon mukaan vedenpinta laskee heinäkuussa peräti 21 senttiä kuukauden aikana.

Korkealla pysyttelevä vedenpinta on Pohjois-Savon ympäristökeskuksen mukaan selvä todiste heinäkuun poikkeuksellisen runsaista sateista. Tällä hetkellä Kallaveden vedenpinta on 14 senttiä yli ajankohdan pitkäaikaisen keskiarvon eli Itkonniemen asteikolla NN+ 81,75 metriä.

Kallaveden ja Unnukan välinen korkeusero on 52 senttiä. Unnukka on lupaehtojen mukaisen ylärajansa tuntumassa

Varkauden alapuolella liki Saimaan tasossa oleva Haukivesi on jopa 45 senttiä yli ajankohdan pitkäaikaisen keskiarvon. Haukiveden pinta laski heinäkuussa 11 senttiä.

Viisinkertaiset juoksutukset käynnissä

Iisalmen reitin järvet ovat kesäkorkeuksissaan. Heinäkuun lopun pienet kesätulvat ovat ainakin väliaikaisesti talttuneet, sillä ympäristökeskuksen mukaan juoksutukset reitiltä on jopa viisinkertaisia ajankohdan keskiarvoon nähden.

Nilsiän reitillä Syvärin vedenpinta on keskiarvokorkeudessa ja Vuotjärven vedenpinta hieman alle ajankohdan keskiarvon. Juoksutukset ovat olleet vain hieman keskimääräistä suuremmat.

Rautalammin reitillä Iisvesi ja Pielavesi on 25 senttiä ajankohdan viimeaikaista keskiarvo ylempänä. Pinnat ovat muutaman sentin ylempänä kuin kuukausi sitten eli samassa tasossa kuin kesäkuun alussa.

Pohjavesivarastot Pohjois-Savossa on keskimääräistä korkeammalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.