Satoa goes Wild tarjoaa hyönteisiä ja villiruokaa

Suomen suurin villiruokafestari Satoa goes Wild järjestetään kolmannen kerran Kuopion keskustassa 15.–16.6. Tänä vuonna mukana on kymmenen ravintolaa. Uudistunut festarireitti kulkee muun muassa J.V. Snellmanin kotimuseolla, ohjelmaravintola Maximissa sekä Pikku Pietarin torikujalla.

Tämän vuoden ruokafestivaalissa korostuvat hyönteissyöminen, villiruoka ja yhdessä tekemisen teemat. Tapahtumaviikonloppuna järjestettävä oheisohjelma pitää sisällään muun muassa kahden festivaalin yhteistuotoksen; How ´bout Lanttukukko -tanssiteoksen, jossa paikallinen hävikkiruoka yhdistyy nykytanssiin. Viikonlopun ohjelmistoa täydentävät lisäksi musiikkiesitykset, Kuopio tanssii ja soi -festivaalin kautta tapahtumassa nähtävät tanssiesitykset sekä ravintoloiden toteuttamat ruokatyöpajat.

Viikonlopun aikana kuopiolaisia katuja kiertelee myös savolaissyntyinen näyttelijä Jussi Vatanen. Vatanen kiertää Satoa goes Wildin ravintolapisteitä maistellen ruoka-annoksia yhdessä festivaalivieraiden kanssa viikonlopun molempina päivinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.