Sauli Niinistö: "Välillä suomalaismedioissakin lipsahtaa – otsikkotiedottaminen kiusaa minua"

Savon Sanomien nuorten toimitus pääsi keskiviikkona haastattelemaan tasavallan presidentti Sauli Niinistöä nuoria huolestuttavista aiheista.

Nuoria huolestuttaa, kuinka heidän oma sukupolvensa käyttää mediaa, erityisesti sosiaalista mediaa ja mikä on vastuullisen median merkitys.

Myös klikkiotsikot nousivat esiin.

 

Mikä on suomalaisen median luotettavuuden tila? Pitääkö siitä olla huolissaan?

– Kokonaisuutena arvioiden me saamme tietoa ja kriittisesti arvioitua tietoa. Mutta kyllä väliin lipsahtaa.

– Minua kiusaa otsikkotiedottaminen, jossa täytyy koukuttaa tiedon saaja ampumalla välillä aika lailla ylikin. Jutuista ei löydykään tarinaa, joka vastaisi otsikkoa.

– Silmiini vilahtaa päivittäin monta otsikkoa. Huomenna niiden lähteen on saattanut jo unohtaa, mutta asia on voinut jäädä jonnekin mieleen. Kun suurikirjaiminen otsikko on ainoa, mikä jää mieleen, se saattaa jäädä mieleen väärin ja alkaa hallita. Koska muisti on rajallinen ja sinne tungetaan päivittäin paljon, ajatuksiin voi otsikoiden takia jäädä paljon lyhyitä ja jopa väärinmuistettuja ilmaisuja.

 

Nuorten toimitusta haastattelussa edustivat kuopiolainen Aurora Säynätkari, lapinlahtelainen Eino Rissanen, siilinjärveläinen Riina Niskanen ja suonenjokelainen Iida Paavilainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Me kykenemme hallitsemaan ilmastonmuutoksen, vaikka se valitettavasti jatkuu jonkin aikaa", rauhoittelee presidentti Sauli Niinistö nuoria, jotka kärsivät ilmastoahdistuksesta

"Oho", hämmentyi presidentti Sauli Niinistö, kun Savon Sanomien nuorten toimitus kertoi nuoria pelottavasta kolmannesta maailmansodasta

Uusimmat

Savo

Töissä käyvät vanhemmat ovat saaneet huomata, kuinka arki koululaisten kanssa on muuttunut: ”On tämä melkoinen show”

Martin Korvela yhdisti opinnot ja kauppa-avun koronan takia kotona oleville: "Ihmisten auttamisesta ja hyvästä palautteesta tulee hyvä fiilis"

Tyyne Kettunen Savon Sanomille: "Turvavirvontavitsalla voi virpoa myös eristyksistä parvekkeelta"

Lukijamme vinkkaavat, miten onnistuu virvonta etänä: "Mietin, että kauko-ohjattava kopteri voisi tuoda oven taakse virpomisvitsoja"

Koronavirustilanne voi viivästyttää valmistumista – harjoittelujen ja kurssien suorittamiseen etsitään nyt uusia tapoja

Koronasimulaatio näyttää ennusteen, miten koronavirus leviää – Katso Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tai oman kotikuntasi ennusteet täältä!

Kuopio perehdyttää kouluista ja päiväkodeista vapautuneita hoivatöihin

THL laski: Pohjoissavolaisista koronan riskiryhmässä noin joka neljäs

Oppilasruokailussa eroja kuntien välillä korona-aikana – Näin se järjestetään Kuopiossa, Iisalmessa, Varkaudessa ja Siilinjärvellä

Savolaiskunta mukana Oulun kulttuuripääkaupunkihaussa – maakuntajohtaja: Ei ristiriitaa Savonlinnan tukemisen kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.