Savilahden miljardiluokan investointien perustaksi valmistui maankäyttösuunnitelma

Savilahden maankäytön yleissuunnitelma tulee Kuopion kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi ensi maanantaina.

Savilahden projektijohtajan Antti Niskasen mukaan rakentamisalue on kokonaisuutena Itä-Suomen merkittävin ja yksi maamme monipuolisimmista kehittämiskohteista. Tulevat investoinnit alueelle ovat arviolta 1,5–2 miljardia euroa.

– Yhden keskeisimmän kärkihankeen eteneminen antaa koko maakunnalle vahvan tuen kilpailukyvyn rakentamiseen, toteaa Niskanen.

Tulevaisuuden toimijoiden määrä Savilahdessa on merkittävä: asukkaita 7000–8000, opiskelijoita 6000–7000 ja työssäkävijöitä 5000–7000.

Niskasen mukaan yleissuunnitelmassa on yhdistetty osaamisympäristön kehittämisen tarpeet alueen vapaa-ajanvietto- ja virkistysmahdollisuuksiin. Alueen energiaratkaisuissa ja sähköverkostoasioissa on otettu huomioon kestävän kehityksen tulevaisuuden tarpeet.

– Kokonaiskuvan valmistuminen on odotettu askel monella tapaa. Nyt on mahdollista edetä yhdessä alueen toimijoiden kanssa ja jatkaa alueen yhteisten sisältöjen ja toiminnallisuuden kehittämistä, esimerkiksi innovaatiotoimintaa, kertoo Niskanen.

– Suunnittelussa on pyritty herkällä korvalla kuuntelemaan alueen toimijoiden tarpeita ja kuopiolaisten unelmia. Visio luo puitteet sellaiselle kaupunginosalle, jossa itsekin mielelläni asuisin, tiivistää kaupunkisuunnittelun projektipäällikkö Mari Piipponen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sopimukset valmiina Kuopion matkakeskuksen rakentamisen aloittamiseksi ensi keväänä