Savilahden siltakilpailun voittajat selvisivät – katso kuvat kilpailusilloista

Suunnittelukilpailu Kuopion Savilahteen rakennettavan sillasta ratkesi tiistaina. Siltakilpailuun lähetettiin neljä työtä, joista kolme arvioitiin. Tuomariston mukaan kilpailun yleistaso oli hyvä. Kilpailun jaetuksi voittajaksi selviytyivät Å- ja Kaarre-nimiset työt.

Tuomariston mukaan Ruan Gengmun ja Benjamin Schulmanin Å on omaleimainen ja kokonaisuutena onnistunut työ, joka loisi alueella selvän maamerkin ja identiteettiä. Joni Kopran, Olivia Mahlion, Mariia Martusin ja Jonna Tuupaisen Kaarre oli tuomariston puolestaan yksinkertainen ja muotokieleltään selkeä.

Ruan Gengmun ja Benjamin Schulmanin suunnittelema alikulkukäytävä.
 

Kilpailun tarkoituksena oli esittää suunnitelmat kahteen kevyen liikenteen siltaan, joista toinen on ylikulkukäytävä ja toinen alikulkukäytävä.

Kilpailun voittajatöitä voidaan hyödyntää alueen jatkokehittämisen. Alueen kehittämisessä pyritään siihen, että siellä olisi mahdollisimman helppoa liikkua ilman autoa. Yhteensä Savilahden alueelle on tulossa 15 siltaa.

Joni Kopran, Olivia Mahlion, Mariia Martusin ja Jonna Tuupaisen suunnittelema alikulkukäytävä.
 

Savilahden siltakilpailun palkinnonjakotilaisuus järjestettiin Kuopiossa tiistaina 23. huhtikuuta. Kilpailutyöt ovat näytteillä Suokadulla valtuustotalon ala-aulassa 23. huhtikuuta–3. toukokuuta. Kilpailuaika 28. helmikuuta. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä Aalto-yliopiston, Kuopion kaupungin, Pöyry Finland Oy:n sekä GRK Infra Oy:n kanssa.

Ruan Gengmun ja Benjamin Schulmanin suunnittelema alikulkukäytävä.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.