Savilahteen rakentuva kampus tavoittelee Joutsenmerkkiä  

Savon koulutuskuntayhtymä on asettanut tavoitteekseen rakennuttaa Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kampukset Joutsenmerkittyinä. Toteutuessaan Sakkyn kampukset ovat valtakunnallisesti ensimmäinen ja suurin Joutsenmerkitty kampushanke.

– Joutsenmerkillä haemme laatua, ympäristön huomioimista, turvallisuutta ja terveellisyyttä. Haluamme olla niin henkilöstölle kuin opiskelijoille vetovoimainen sekä terveelliset työ- ja opiskelutilat tarjoava koulutuskuntayhtymä, Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve kertoo.

Kuopion Savilahden kampuksen on tarkoitus rakentua vuosien 2019-2022 aikana. Iisalmen kampuksella opetuksen tavoitellaan alkavan syksyllä 2019. Varkauden kokonaisuudessaan uusitulla kampuksella opetus alkaa syksyllä 2020.

Tällä hetkellä muita Joutsenmerkittyjä rakennuksia Suomessa ovat Hyvinkäälle 2017 valmistunut päiväkoti ja Järvenpäähän vuonna 2015 valmistunut asuinkerrostalo.

Joutsenmerkityn rakennuksen on täytettävä tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset, jotka edellyttävät muun muassa rakennuksen koko elinkaaren huomioimista ja pientä energiankulutusta sekä hyvää sisäilman laatua. Käytettävät rakennusmateriaalit ja -kemikaalit ovat tarkastettuja ja Joutsenmerkin hyväksymiä.