Savo-Karjalan kansanedustajat vaativat yhtä junavuoroparia lisää

Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajat pitävät Joensuusta Varkauteen suuntautuvan liikenteen palvelutasoa täysin riittämättömänä. He vaativat välille yhtä päivittäistä junavuoroparia lisää.

Lisäksi liikenne- ja viestintäministeriön on haettava hyvissä ajoin ratkaisu henkilöjunaliikenteen jatkumisen varmistamiseksi Joensuu–Nurmes ja Joensuu–Varkaus -rataosilla myös tulevaisuudessa.

Vetoomuksen mukaan Joensuun ja Varkauden välillä junan lähtöaika Joensuusta sijoittuisi myöhäiseen iltapäivään kello 15–18, ja junavuorolta pitäisi olla hyvät jatkoyhteydet Pieksämäellä.

Valtioneuvoston junien ostoliikenteeseen kohdistaman säästöpäätöksen vuoksi henkilöliikenne Joensuu–Nurmes ja Joensuu–Varkaus on lakkautettu valtion ostoliikenteenä.

Joensuusta Varkauden kautta Pieksämäelle kulkee velvoitepäätöksen mukaisesti vain yksi aamuisin Joensuusta kello 7 lähtevä juna maanantaista lauantaihin. Täten Joensuusta ei kulje edestakaista yhteyttä Varkauden kautta Pieksämäelle saman päivän aikana.

Vastaavasti Pieksämäeltä Joensuuhun pääsee jatkossa maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaisin vain Pieksämäeltä kello 20 lähtevällä junalla.

Vetoomuksen mukaan Joensuu–Varkaus–Pieksämäki -junaliikenne jatkoyhteyksineen on erittäin tärkeä maan poikittaisliikenteelle. Raskaan bussiliikenteen raju kasvu Joensuun ja Varkauden välisellä mutkaisella ja mäkisellä valtatie 23:lla on myös liikenneturvallisuusriski. Rekkaliikenne kyseisellä valtatiellä on kasvussa, eikä uutta rahoitusta tien parantamiseen ole näköpiirissä.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajien puolesta lapinlahtelainen Sari Essayah (kd.) ja Kari Kulmala (ps.) Rääkkylästä.