Savolainen Elina Partanen on Vuoden sateenkaarinuori

Vuoden 2016 sateenkaarinuoreksi valittiin Savon Setan aktiivi ja nuortenryhmän ohjaaja Elina Partanen.

Partanen on ollut mukana muun muassa ensimmäisen Kangasniemi Pride -tapahtuman järjestämisessä. Setan nuorisotoimikunta luonnehtii hänen tuoneen sukupuolen moninaisuutta väsymättä esiin sekä paikkakunnallaan että mediassa.

– Elina on tehnyt arvokasta vertaistukityötä sateenkaarinuorten parissa ja tuonut esille sateenkaarinuorten näkökulmaa eri ammattilaisille, Setan nuorisotoimikunnan puheenjohtaja Sakris Kupila sanoo.

Vuoden sateenkaarinuori -palkinto myönnetään ansioituneelle sateenkaarinuorelle kiitoksena sateenkaarinuorten oikeuksien aktiivisesta ajamisesta, sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämisestä tai lhbti-ihmisten positiivisesta esiintuomisesta yhteiskunnassa.

Palkinto jaettiin tänä vuonna toista kertaa. Vuonna 2015 Vuoden Sateenkaarinuoreksi nimettiin helsinkiläinen nuorisopastori Mio Kivelä.

Uusimmat

Savo

Aktiivinen reserviläinen saa kärsimyskorvauksia valtiolta, kun väärä merkintä esti pääsyn rauhanturvaajaksi

Ilmavoimien upseerien syytteet käsitellään toukokuussa – Simputuksen uhreissa oli useita everstiluutnantteja ja majureita

Nainen raivostui lääkkeitä vieneelle miehelle – uhria kidutettiin tuntien ajan

Tahallinen tulipalo tukki valtatien – sankka savu tuprusi autopalosta suoraan tielle

Useiden maiden puolustusvoimien iso testaustapahtuma näkyy myös Rissalassa – kevään tapahtumaan ehkä Ranskan Rafalet ja iso ilmatankkauskone

Auto päätyi penkkaan Iisalmen yössä – kuski ja apukuski niin humalassa, ettei ajajaa saatu selville

Senioriliike haluaisi käyttää eläkerahastoja: "Hyöty valuisi isotuloisille eläkeläisille"

Siilinjärvellä huutokaupataan satoja pulpetteja ja muuta koulutavaraa purettavasta koulusta

Siilinjärven uudet vanhat vastasivat kenkäkysymykseen – katso kuvat ja video Siilinjärven lukion tansseista

Näin lukijat kommentoivat kenkäetikettiä: "Omissa vanhoissa moni tanssi verisin jaloin, kun ei ollut varaa korkkareihin. Tennarit olisivat olleet paremmat."

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.