Savolaiskansanedustajat pohtivat murhenäytelmää blogeissaan

Kauhajoella tiistaina sattunut kouluammuskelu on herättänyt myös savolaiset kansanedustajat pohtimaan tapahtunutta blogeissaan.

Heli Järvisen (vihr.) mukaan tilanteessa on helppoa lähteä esittämään syytöksiä ja vaatimuksia, mutta nopeita ratkaisuja ei hänen mielestään ole.

- Meidän jokaisen on myös vastuu. Kysymmekö läheisimmiltämme riittävästi, mitä heille todella kuuluu, hän penää.

Pauliina Viitamies (sd.) pohtii tapahtunutta äidin roolista.

- Pienen pojan kiinnostukset pyssyihin ovat olleet suuri ihmetykseni ja kiukunkin aihe. Minua viisaammat ovat kuitenkin todenneet, että kiinnostus aseisiin ja sotiin on ihan "normaalia" poikalapsen elämää, hän toteaa.

- Olen joutunut antamaan periksi itselleni ja olen suostunut hankkimaan Onnille (9v.) erilaisia pyssyjä. Tämän hetken villitys poikaporukalla on käydä läheisessä metsässä eri klaanien välisiä taisteluita. Tuntien ulkonaolo ja yhdessä leikkiminen ovat ne seikat, joiden vuoksi olen asian valmis hyväksymään.

Enemmän kuin poikansa pyssyleikeistä Viitamies on huolestunut kilttien ja yksin viihtyvien poikien tulevaisuudesta.

- Viime vuosien surulliset tapahtumat kertovat, että yksin viihtyvillä kilteillä pojilla on päässyt muodostumaan aivan oma maailmansa, jonka seurauksena mieli on muuttunut kovin mustaksi.

Elsi Kataisen (kesk.) mukaan kouluammuskelun toistuminen herättää huomaamaan lasten, nuorten ja perheiden pahoinvoinnin vaikutukset.

- Kummassakin murhenäytelmässä roolit, etenkin päätekijän rooli, on annettu jo vuosia sitten. Nuoret miehet olivat olleet kiusattuja, jotka löysivät yhteisönsä netistä ja päättivät näyttää koko maailmalle.

Hänen mieltään painavat myös suomalaisten korkeat väkivaltaisuusluvut.

- Syynäkö yksinäisyys, eristäytyneisyys ja yhteisöllisyyden puuteko, vaiko se perisyntimme puhumattomuus? Myös sosiaalisten erojen kasvaminen näkyy, mutta ei selitä kaikkea, Katainen pohtii.

- Suomessa on aina osattu arvostaa koulutusta ja tutkimusta ja niiden tulokset näkyvätkin meidän vahvuutenamme. Milloin opimme, että myös sosiaaliseen hyvinvointiin panostaminen on mitä parhainta satsausta tulevaisuuteen ja vieläpä ylivoimaisesti halvin ratkaisu yhteiskunnalle, hän jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.