Savolaiskirja kisaa Vuoden kotiseututeoksen tittelistä

Suomen Kotiseutuliiton järjestämän Vuoden kotiseututeos -kilpailun finaaliin on valittu Jorma Knuutisen, Eila Karkin ja Risto Palokankaan teos Konneveden kunniaksi – Kertomus kansallisveden suurjärvestä.

65 ehdokkaan joukosta finaaliin pääsivät myös Jarmo Niemisen teos Keisarin perintö – Kertomuksia Helsingin sotilassaarten historiasta, Lappeen kotiseutuyhdistys ry:n teos Läpi kuuden vuosisadan – Lappeen seurakunta 1415–2015 ja Markku Salmen ja toimituskunnan teos Valtatien varrelta – Tarinoita ja kuvia Leppävaarasta ja Harakasta.

Konnevedestä kertovan kirjan valokuvat ja uudenlainen kaavioesitys vesistöstä miellyttivät Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalon, kotiseutututkija Jouko Hannun, ministeri Raimo Sailaksen ja tietokirjailija Harri Turusen muodostamaa palkintoraatia.

– Teoksessa käsitellään flooraa ja faunaa aina alkueläimistä alkaen, mutta myös ihmistä osana ympäristöä, raati kertoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen valitsee finalisteista voittajan ja julkistaa sen Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Vuoden kotiseututeos on valittu vuodesta 2009. Viime kerralla tittelin sai Tytti Isohookana-Asunmaan toimittama Kello merelle soi – Kellon kylän historiaa -teos.