Savolaispartio kolmanneksi sotilastaidoissa

Maailman kovimpaan sotilastaitokilpailuun, virolaiseen Erna Raidiin treenaava Pohjois-Savon reserviläisten partio tuli viikonloppuna kolmanneksi Padasjoen sotilastaitokilpailussa. Kaksipäiväisessä kisassa mitattiin sotilastaitoja ja kuntoa.

Kilpailun voitti Teekkarireserviläiset -Teres ry:n partio ja toiseksi tuli Viron partio.

Kolmanneksi tulleessa Pohjois-Savon joukkueessa kilpailivat Janne Hyvärinen, Sauli Pesonen ja Jari Tarvus.

- Joukkueemme koki jo perjantaina kovan takaiskun, kun hyvin kilpailuun valmistautunut neljäs jäsenemme Jussi Kiira joutui jäämään pois kuumeen takia, partion johtaja, siilinjärveläinen Janne Hyvärinen sanoo.

- Kilpailu käytiin nelihenkisin joukkuein, joten me jouduimme heti lähtöviivalla antamaan tasoitusta muille osallistumalla vain kolmella jäsenellä.

Padasjoen kisaa osallistujat kuvailevat raskaaksi, sillä reitti kulki erittäin hankalassa maastossa. Talvi oli runsasluminen, joten kisa-ajankohtana maastossa oli vielä runsaasti lunta ja silti jo ojat ja joet tulvivat vettä.

Pohjois-Savon reserviläisten partion mukaan heilläkin olivat kengät märkinä lähes 20 tuntia kisasta.

Sotilastaitokilpailussa ideana oli kiertää annetut rastit määräaikaan mennessä ja suorittaa rastien tehtävät mahdollisimman hyvin ja nopeasti. Lisähaastetta toi vastaosasto, jonka tehtävä oli yrittää saada kilpailijoita vangiksi. Tätä välttääkseen partiot joutuivat rymyämään erittäin vaikeakulkuisissa maastoissa.

Pohjois-Savon reserviläisten partion tähtäimessä on elokuussa Virossa järjestettävä kolmepäiväinen Erna Raid. Sitä pidetään sotilastaitokilpailujen vaikeimpana koitoksena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.