Savolaista pähkähulluutta ihmetellään Karibialla – eukonkanto taas kansainvälisissä otsikoissa

Sonkajärvellä kehitetty urheilulaji eukonkanto herättää jälleen kummastusta maailmalla. Karibian maissa toimiva tv-kanava SportsMax on nimennyt lajin yhdeksi maailman 11 eriskummallisimmasta urheilulajista tuoreessa artikkelissaan, jonka se on jakanut myös sosiaalisen median kanavissaan.

Kummallisia urheilulajeja ei laiteta artikkelissa järjestykseen, mutta eukonkanto nostetaan esille jo otsikossa. Lajin pähkähulluiksi yksityiskohdiksi mainitaan esimerkiksi kantotekniikoiden moninaisuus. Suosituinta kantotapaa eli niin sanottua virolaistyyliä kuvaillaan "visuaalisesti kiinnostavimmaksi".

Eukonkannon ohella SportsMaxin listalle on kelpuutettu uppokiekko, bossaball, koirasurffaus, yksipyöräkiekko, tukinheitto, shakkinyrkkeily, juustonvieritys, näkövammaisten jalkapallo, fretin housuissa pitäminen sekä kivi, paperi ja sakset -pelin kilpaliiga.

Viime talvena eukonkantoa ihmettelivät vastaavissa artikkeleissa useat kansainväliset matkailusivustot ja talouslehti Forbes. Tämän vuoden MM-kisat on peruttu koronaviruspandemian vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Eukonkannolle yllättävä aluevaltaus Australiassa – uusi "sateenkaarikisa" rikkaiden luksuslomakohteeseen

Eukonkantoa ihmetellään taas maailmalla – tällä kertaa satojen miljoonien käyttämällä matkahakusivustolla

Kommentti: Eukonkanto on kasvanut paikkaansa suuremmaksi – MM-kisat voidaan viedä rahan luo

Ryntäävätkö raharikkaat Sonkajärvelle? – Maailman johtava talouslehti vinkkaa eukonkannon MM-kisoista

Eukonkanto nimetty "urheilumaailman omituisuudeksi" Yhdysvalloissa