Savon Sanomat julkaisee uuden mobiilisovelluksen - kaikki sisältö yhdessä paikassa

Savon Sanomien näköislehteä mobiililaitteellaan lukevat saavat tiistaina eteensä uudistuneen sovelluksen.

– Tuomme sovellukseen näköislehden lisäksi verkkopalvelun tuoreimmat uutiset. Nyt yhdestä paketista löytyy kaikki keskeinen sisältömme, kiteyttää digipäällikkö Jussi Murtasaari.

Sovelluksessa näkyvin muutos on, että sen etusivulla näkyy päivän uutisvirta samalla tavoin kuin Savon Sanomien verkkopalvelun etusivulla. Mobiilisovelluksesta löytyvät myös verkkolehdestä tutut osastot.

– Uudet uutiset päivittyvät sovellukseen samaa tahtia kuin verkkopalveluun.

Sovellus voi myös lähettää käyttäjille ilmoituksia tärkeistä uutisista. Sovelluksen käyttäjä voi ensimmäisellä kirjautumiskerralla määrittää, haluaako ilmoituksia uutisista vai ei.

– Lähetämme viestejä lukijoille vain isoista uutistapahtumista. Ei siis tarvitse huolestua siitä, että pommittaisimme asiakkaitamme jatkuvasti, sanoo Murtasaari. Juttu jatkuu graafin jälkeen.

Kuva: Mikko Pitkänen
 

Mobiilisovelluksen kivijalka on edelleen näköislehti. Se löytyy palvelun etusivun yläosasta tai oikean yläkulman valikosta.

– Näköislehteä voi edelleen lukea myös Savon Sanomien verkkopalvelun kautta. Tämä versio on tarkoitettu ensisijaisesti pöytätietokonetta tai kannettavaa tietokonetta käyttäville.

Päivityksen myötä sovelluksen käyttäminen on muuttunut aiempaa sujuvammaksi. Enää yksittäisiä juttuja ei esimerkiksi tarvitse avata, vaan sivua voi suurentaa tarpeen mukaan kahdella sormella tehtävällä "nipistävällä" liikkeellä: sormien vieminen kauemmaksi toisistaan lähentää sivua ja päinvastainen liike vie sen kauemmaksi.

Sovellus on responsiivinen, eli sen ulkoasu mukautuu käyttäjän laitteen mukaan.

Arkistosta löytyvät kaikki samat arkistolehdet kuin aiemminkin. Myös muut vanhat toiminnot, kuten haku toimivat kuten ennenkin. Juttu jatkuu graafin jälkeen.

Kuva: Mikko Pitkänen
 

Uusi sovellus toimii Applen iOS-käyttöjärjestelmässä ja Android-laitteissa, kuten Samsungeissa. Windows-laitteille omaa versiota ei ole vielä.

– Se julkaistaan myöhemmin, sanoo Murtasaari.

Windows-puhelinten ja -tablettien käyttäjät voivat lukea näköislehteä Savon Sanomien verkkopalvelun kautta.

 

Uusi mobiilisovellus on tarkoitettu vain tilaajille, joilla on voimassa oleva Savon Sanomien digituotteiden tilaus.

– Haluamme tarjota enemmän Savon Sanomien maksaville asiakkaille. Linja on sama kuin kuukausi sitten tehdyssä verkkopalvelun uudistuksessa, Murtasaari perustelee.

Nykyisiltä digitilaajilta uuden ohjelman käyttäminen vaatii vain sovelluksen päivittämisen. Tämä ei vaadi toimenpiteitä, jos puhelimessa tai tabletissa on käytössä sovellusten automaattinen päivittäminen. Jos se on otettu asetuksista pois päältä, tulee Savon Sanomien sovellus päivittää oman laitteen käyttöjärjestelmän sovelluskaupasta eli iOS-laitteissa App Storesta tai Android-järjestelmässä Play-kaupasta.

Fakta: Ota nämä asiat huomioon

Voit kirjautua Savon Sanomien mobiilisovellukseen samalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joilla kirjaudut nykyään verkkopalveluun ja näköislehteen. Jos et muista salasanaasi, voit tilata sen mobiilisovelluksen kautta.

Mobiilisovelluksen käyttämi­nen vaatii voimassa­olevaa Savon Sanomien digi­tuotteiden tilausta. Kaikki tilausvaihtoehdot löytyvät osoitteesta asiakaspalvelu.savonsanomat.fi.

Ongelmissa ota yhteys asiakaspalveluun 017 303 500 tai asiakaspalvelu(at)savonsanomat.fi. Puhelin palvelee arkisin kello 8-16 ja chat kello 9-21.