Savon Sanomat palkitsi vanhustyön myytinmurtajan

Yhteiskuntatieteiden tohtori Sanna Laulainen palkittiin maanantaina Savon Sanomien väitöskirjapalkinnolla. Palkinnon arvo on 2 000 euroa.

- Olin kiinnostunut erityisesti siitä, mitkä keskeiset tekijät vaikuttavat siihen, että vanhustyöntekijät pääsevät aktiivisesti osallisiksi erilaisiin kehittämisprosesseihin ja että he kokevat ne omiksi ja mielekkäiksi.

Opettajana ja tutkijana Itä-Suomen yliopistossa työskentelevä Laulainen väitteli joulukuussa aiheella "Jos mittää et anna niin mittää et saa" - Strateginen toimijuus ja organisaatiokansalaisuus vanhustyössä.

Sanna Laulaisen mukaan sekä odotukset että koulutus ovat sosiaali- ja terveysalalla muuttuneet vuosien varrella.

- Hoivatyöntekijöille painotetaan entistä enemmän kriittisempää näkökulmaa.

Laulaisen väitöskirja murtaakin myyttiä sosiaali- ja terveydenhuollon ammateista kutsumuksellisina kilttien tyttöjen unelma-ammatteina.

Palkinnonsaajan valitsi Itä-Suomen yliopiston yhteiskunta- ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaani Juha Kinnunen.Vaikka Laulaisen tutkimus keskittyy vanhustyöhön, sitä voi Kinnusen mielestä soveltaa ainakin muuhun sosiaali- ja terveysalan kenttään, mutta myös laajemminkin.

Savon Sanomien väitöskirjapalkinto jaettiin nyt kolmatta kertaa.

Kuopiolainen Sanna Laulainen valmistui Kuopion yliopistosta vuonna 1999 yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan sosiologia. Hän on työskennellyt tutkijana ja opettajana runsaan kymmenen vuoden ajan ensin Kuopion yliopistossa ja sittemmin Itä-Suomen yliopistossa. Nykyisin hänen kotilaitoksensa nimi on sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.