Savon Sanomien Seppo Kononen Kylien sankariksi

Maalle ja kauas palveluista hankkiutuvat henkisesti vahvat ja taloudellisesti hyvin toimeentulevat, mutta muillakin pitäisi olla sama mahdollisuus.

Niin tuumasi Savon Sanomien artikkelitoimittaja Seppo Kononen, joka torstaina sai Kylien sankarin arvonimen Pohjois-Savon kylät ry:ltä, Kehittämisyhdistys Kalakukolta, Ylä-Savon Veturi ry:ltä, Maaseudun kehittämisyhdistys Mansikalta ja Maaseudun Sivistysliitolta.

Nämä kiittelivät, että koko lehtimiesuransa Kononen on pitänyt maaseudun puolta, eivätkä hänen raivaamansa näköalat saisi pusikoitua.

Konosesta on väärin, että maaseutuasumisen mahdollisuutta nakerretaan esimerkiksi veropolitiikalla ja ympäristöasetuksilla.

- Luontoväki vaatii häkkiketuille tilaa, mutta ajaa ihmisiä betonihäkkeihin kaupunkeihin. Ekologisesti paras asuinmuoto onkin slummi, jossa ei tuhlata neliöitä eikä energiaa lämmitykseen, Kononen kärjisti.

Leppävirtalainen Raija Ikonen palkittiin kylätoiminnasta kultaisella ansiomerkillä.

Kehittämisyhdistys Mansikan puheenjohtaja Pekka Leskinen kiitteli kuntia, joissa tehdään aktiivisesti maaseutusuunnitelmia. Hän uskoo, että aktiivisimmat kylät pysyvät elinvoimaisinta myös kuntaliitoksissa.