Savon Voima varautuu sähkökatkoihin viikonloppuna – tykkylumi voi kaataa myös puita

Sähköyhtiö Savon Voima varautuu sunnuntain ja maanantain aikana sähkökatkoihin.

Sähkönjakelussa on kuluvan viikon aikana esiintynyt eri puolilla Savon Voiman jakelualuetta yksittäisiä lumesta aiheutuvia vikoja, kun puut tai niiden oksat ovat taipuneet lumen painosta sähkölinjoihin.

Tulevana viikonloppuna on luvassa lisää lunta ja runsas lumentulo jatkuu aina maanantai-iltaan saakka. Ennusteiden mukaan lumipeite voi kasvaa tuona aikana jopa kolmellakymmenellä senttimetrillä.

Runsas lumentulo kerryttää puuston lumikuormaa entisestään ja sähkövikojen odotetaan lisääntyvän sunnuntaista alkaen. Sähköyhtiö kehottaa asiakkaita jo alustavasti varautumaan laajamittaisempiin sähkökatkoihin.

Yhtiö on lisännyt henkilöstöä ja kalustoa viikonlopulle. Myös helikopteri on varattu käyttöön. Savon Voima on kuluneen viikon aikana kartoittanut uhkaavia vikapaikkoja ja poistanut alueelta riskipuita.

Kuopion kaupunki varoittaa sunnuntaina alkavan runsaan lumisateen vaikeuttavan oleellisessti myös luistelupaikkojen ja hiihtolatujen kunnossapitoa. Lumi tuo myös lisäpainoa jo valmiiksi tykkylumisiin puihin. Käyttäjien on edelleen huomioitava kaatuvien tai katkeilevien puiden ja sähkökatkojen mahdollisuus hiihtoreiteillä.

Lue myös: Tykkylumi kaatoi puun ladulle Puijolla – kaupunki kehottaa hiihtäjiä varovaisuuteen
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lumimyräkkä humpsahtaa Suomen niskaan lauantai-illasta alkaen

Ajokeli muuttumassa viikonvaihteessa vaaralliseksi Savossa: lunta tupruttaa pari vuorokautta putkeen

Kuopion Ice Marathon -rata avataan lauantaina

Tykkylumi kaatoi puun ladulle Puijolla – kaupunki kehottaa hiihtäjiä varovaisuuteen