Savonia ja yliopisto avaavat Kuopioon yritysten avuksi uuden digitekniikan keskuksen – kärkiosaamisalueena tekoäly ja esineiden internet

Kuopioon tulee uudenlainen alueellinen digitaalisen teknologien tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnon ympäristö. Uusi DigiCenter aloittaa toimintansa perjantaina 26. huhtikuuta Savonia-ammattikorkeakoulun tiloissa Microkadulla.

DigiCenterin tarkoituksena on tukea Pohjois-Savon alueen yrityksiä digitalisaatiossa esimerkiksi tukea niitä uuden teknologian soveltamisessa ja alentaa niiden käyttöönottokynnystä. Keskuksen kärkiosaamisalueina ovat tekoälyteknologiat ja esineiden internet eli järjestelmät, joilla laitteista voidaan lukea tietoja tai niitä voidaan ohjata internetistä käsin.

Kuopion DigiCenter liittyy myös osaksi Euroopan unionin laajuista alueellisten digitaalisten innovaatiokeskusten verkostoa, joka tarjoaa verkostoitumisen lisäksi mahdollisuuksia teknologiayhteistyöhön kansainvälisissä tutkimus- ja kehityshankkeissa.

Savonia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston vetämä DigiCenter on saanut toiminnan aloitusta ja vakiinnuttamista varten kolmen vuoden rahoituksen Pohjois-Savon liiton koordinoimasta Euroopan aluekehitysrahastosta. Keskuksen kokonaisbudjetti on 2,8 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.