Savonian ryhmälle voitto kansainvälisessä projektissa

Savonia-ammattikorkeakoulun ryhmä on valittu voittajatiimiksi kansainvälisessä projektissa.

Ryhmä Savonian opiskelijoita oli mukana NEPTUNE-projektissa, jossa joukko insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita eri maista kokoontui Ekaterinburgiin Venäjälle ratkomaan eri aloihin liittyviä tehtäviä.

Tavoitteena oli ratkoa vesiensuojeluun, meluntorjuntaan, kaavoitukseen, infra-rakentamiseen, betoni- ja puurakentamiseen ja satoihin muihin asioihin liittyviä ongelmia moniammatillisissa ja kansainvälisissä tiimeissä kansainvälisten asiantuntijoiden johdolla.

Kansainväliseksi voittajatiimiksi julistettiin lehtori Jarkko Surakan vetämä Savonian ryhmä, jonka konsepti ”Upgrade Your Square” yhdisti tuomarien mukaan hyvin fyysisen toritilan virtuaaliseen maailman ja palautti aukion asukkaiden hallintaan.

- Projekti osoitti jälleen kerran, että yhdistämällä nuoret ja virkeät mielet eri maista ja eri ammateista löydetään ratkaisuja ongelmiin, jotka alussa näyttävät lähes mahdottomilta. Kansainvälisissä projekteissa on aina erikoinen ja innostava perusvire, mutta NEPTUNE-projektissa se entisestään korostuu vaativien tehtävien ja motivoituneiden ohjaajien ja opiskelijoiden myötä, lehtori Surakka kertoo tiedotteessa.

Savonia on ollut kyseisessä projektissa mukana jo vuosia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.