Savossa talvisiin nopeusrajoituksiin siirrytään jo ensi torstaina

Nopeusrajoituksen alenevat tietyillä teillä tänä vuonna viimeistään 27. lokakuuta eli ensi perjantaina koko maassa. Itä-Suomen maakunnissa nopeusrajoitusmerkkien vaihto aloitetaan jo torstaina. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu.

Pohjois-Savon ely-keskuksen alueella 100 km/h -nopeusrajoituksia jää talveksi voimaan yhteensä 249 kilometrin matkalle: Etelä-Savoon 67 kilometriä, Pohjois-Savoon 76 kilometriä ja Pohjois-Karjalaan 106 kilometriä. Näistä noin 105 kilometriä on korkealuokkaisia teitä, joissa vastakkaiset ajosuunnat on erotettu joko välikaistalla ja keskikaiteella tai molemmilla.

Muilla ympärivuotiseksi jäävillä 100 km/h -talvinopeusosuuksilla tiet ovat kohtuullisen leveitä ja niillä on hyvät näkemät. Liikennemäärät näillä osuuksilla ovat alle 3 000 ajoneuvoa vuorokaudessa, ja päällysteen kunto on hyvä.

Niillä nopeusrajoitukseltaan 100 km/h-teillä, jotka eivät täytä edellä mainittuja vaatimuksia, on talvi- ja pimeänajan nopeusrajoitus 80 km/h.

Vuorela–Siilinjärvi-välisellä moottoritieosuudella 120 km/h-rajoitus alenee talvikaudeksi 100 kilometriin tunnissa. Lisäksi 80 km/h-rajoituksia muutetaan eräillä mutkaisilla, kapeilla tai huonokuntoisilla teillä talveksi 70 kilometriin tunnissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Liikkuvan poliisin Perinneyhdistys: Näin talvinopeusrajoituksia pitäisi muuttaa