Sawo Show ensi viikonloppuna – Joka päivä yli 3 000 näyttelykoiraa

Sawo Show kokoaa ensi viikonlopun jokaisena päivänä yli 3 000 näyttelykoiraa Kuopion Sorsasalon raviradalle. Näyttelyn teemana on tänä vuonna nuoriso.

– Toivomme, että lapset, nuoret ja perheet lähtevät tutustumaan harrastukseen, kertoo tapahtuman pääjärjestäjänä toimivan Pohjois-Savon kennelpiirin varapuheenjohtaja Kari Leppänen.

Tapahtumassa on teemaan liittyen sunnuntaina Kennelliiton valtakunnallisen Nuori koirataituri 2016 -kilpailun osakilpailu. Perinteiden mukaisesti tapahtumassa on myös leikkimielisempi lapsi ja koira -kilpailu, johon voi ilmoittautua joka päivä kello 10 alkaen.

Jokaisena päivänä järjestettävään kansainväliseen koiranäyttelyyn osallistuu 265 eri koirarotua, joista harvinaisimpia ovat japanilaiset koirarodut hokkaido ja shikoku.

Koiria tulee Suomesta, muista Pohjoismaista, Venäjältä ja Keski-Euroopasta. Päivän kaunein koira (bis) valitaan joka päivä ja sunnuntain näyttely huipentuu kolmen päivän parhaiden koirien kilpailuun super bis -tittelistä.

Joka päivä järjestetään myös Junior handler -kilpailu.

Leppäsen mukaan tapahtumaan odotetaan noin 20 000 kävijää.

– Hotellit ovat jo täynnä. Tapahtumaan odotettujen 40 000 auton liikenteen pitäisi sujua, kun niitä ohjataan kolmelle eri parkkipaikalle.

Oman koiran tuovien täytyy ottaa mukaan sen rokotetodistus.

Näyttelyiden lisäksi tapahtuma-alueella on nelisenkymmentä näytteilleasettajaa, jotka esittelevät ja myyvät pääasiassa koiraharrastukseen liittyviä asioita.

Savo Show Sorsasalon raviradalla 5.8–7.8. Alle 12-vuotiaat pääsevät maksutta, muille maksullinen.