Seksuaalineuvojan vastaanotto naisille ja tytöille alkaa Tyttöjen Talolla

Kuopion Tyttöjen Talolla käynnistyy seksuaalineuvojan ilmainen vastaanotto alle 29-vuotiaille naisille ja tytöille. Vastaavaa palvelua ei Kuopiossa ole aiemmin ollut.

Vastaanottoa pitää Tyttöjen Talon johtaja Johanna Luomala, joka on hankkinut seksuaalineuvojan pätevyyden.

Vastaanotto on avoinna joka torstai kello 15–17 ja sinne voi tulla ilman ajanvarausta. Seksuaalineuvojan palvelu alkaa Tyttöjen Talolla torstaina 21. tammikuuta.

– Meillä on hieno kunnallinen järjestelmä, jota tarvitaan ja jonka kautta seksuaalisuudesta saa tietoa. Mutta Kuopiosta on puuttunut paikka, jossa voidaan pureskella ja pohtia seksuaalisuuteen liittyviä asioita syvällisesti ja laajasti. Pelkkä paperille kirjoitettu faktatieto ei läheskään aina riitä, Luomala toteaa tiedotteessa.

– Seksuaalisuus nähdään aivan liian harvoin oleellisena osana ihmistä. Tämä asia tuntuu unohtuneen tässä muuttuneessa ajassamme.

Hän odottaa mielenkiinnolla, miten seksuaalineuvojan palvelu otetaan vastaan. Tarve neuvonnalle on hänen mukaansa suuri.

–Toivottavasti jatkossa voimme tarjota palvelua muillekin kuin alle 29-vuotiaille. Ikärajaton vastaanotto on pitkän tähtäimen tavoitteemme, jos vain saamme siihen rahoituksen, toteaa Luomala.

Tyttöjen Talolla alkaa myös uutena toimintana kätilön henkilökohtaiset vastaanotot. Seksuaalineuvoja ja kätilö Heli Nissisen vastaanotolle pääsee kaikkina arkipäivinä ajanvarauksella.

Kuopion Setlementti Puijolan Tyttöjen Talo toimii keskustassa osoitteessa Hapelähteenkatu 33. Viime vuonna Tyttöjen Talolla oli 3 000 asiakaskäyntiä.