Sepä joukkomme kasvava sankka!

Sydän rinnassa nuortea, lämpöinen, käsivarsikin voimakas, vankka...

Nuorisoseuralaismarssi kajahti, liput ja helmat hulmusivat ja jalka nousi, kun Mansikkaniemellä vietettiin Ylä-Savon nuorisoseurojen liiton pääjuhlaa jo 64. kerran sunnuntaina.

Joukko oli sankka niin kulkueessa, lavalla kuin katsomossakin, joka oli lähes täysi, ja päälle talkoolaiset lettukahveja ja muuta hyvää sillä aikaa kojuissaan laittamassa.

Anni Juntunen juonsi, Kyösti Marin juoksenteli ympäriinsä kuten tavallista asioiden kulkua hoitamassa (pientä liioittelua tässä:) ja Paavo Kokotti pagisi karjalaksi ja suomeksi karjalaisten tervehdyksen.

Nuorisoseuralainen Emma Hynynen pagisi avaustervehdyksessään myös viroa toivottaen myös Viron vorulaisen kansantanssiryhmä Hopserin tervetulleeksi.

Ensin tuli vähän vettä, ja ministeri Kimmo Tiilikainen sanoi että nyt tuli uusi merkitys käsitteelle itsensä likoon laittaminen kun nuorisoseuralaiset odottivat pienessä sateessa esiintymisvuoroaan, eikä mennyt kauan kun poutaantui ja aurinkokin pilkisteli.

– Vihmakin loppui just, Paavo Kokotti sai todeta.

Kävi myös ilmi, että maatalous- ja ympäristöministeri osaa moniin kansanlauluihin sekä alton että sopraanon stemmat, sillä hän säesti alakouluikäisenä äitinsä ja tätinsä lauluharjoituksia harmonilla Ruokolahdella.

Ulmalan nuorisoseuran Kikarin, Senioritanssijoiden ja aikuis- ja lapsiryhmien esityksistä välittyi kansantanssin ilo.

Mirja Hynynen Ulmalan nuorisoseurasta palkittiin yllätysnumerona Suomen Nuorisoseurat ry:n kultaisella ansiomerkillä.

Musiikkiesityksistä vastasivat sopraano Piia Rytkönen säestäjänään Toni Balk sekä Ylä-Savon Pelimannit ja kuoro Anna Janka-Murroksen johdolla ja päätössanoista Ylä-Savon nuorisoseurojen liiton puheenjohtaja Soili Kauppinen.

Juhlilla oli myös kymmenhenkinen ryhmä Ilomantsista vanhempiensa evakkomatkan jäljillä Mansikkaniemen pappilassa oppaanaan talousneuvos Jouko Pennanen, siitä lisää seuraavassa jutussa :)