Servica aloitti taas yt-neuvottelut – toimitusjohtajan mukaan jatko riippuu omistajien tarpeista

Kuopiolainen Servica Oy aloitti viime tiistaina yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat terveydenhuollon laitoshuollossa enintään yhdeksän henkilötyövuoden vähennystä. Tavoitteena on toiminnan ja talouden yhteensovittaminen.

Toimitusjohtaja Kirsi Kokkonen kertoo, että nyt ei ole tarvetta laajamittaisiin koko Servica-tason yhteistoimintaneuvotteluihin.

– Mahdolliset toiminnan sopeuttamistarpeet jatkossa riippuvat omistajien palvelutarpeesta, hän sanoi keskiviikkona.

Pääomistajat ovat Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Servica tuottaa omistajilleen ruokapalvelujen, puhtaus- ja välinehuollon, kiinteistötekniikan ja kiinteistöjen ylläpidon sekä logistiikan palvelut.

– Syksyn yhteistoimintaneuvottelujen piirissä kiinteistöpalveluissa on ollut noin 50 henkilöä ja terveydenhuollon laitoshuollon kohteissa noin sata, Kokkonen toteaa.

Laitoshuollon henkilöstöön kohdistuvia sopeuttamiskeinoja ovat muun muassa henkilöstön siirrot, työaikajärjestelyt, eläköitymiset sekä lomautukset ja irtisanomiset.

Kaupungin kiinteistönhoidossa 23. elokuuta päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena yksi työntekijä osa-aikaistettiin ja kaksi työntekijää irtisanottiin. Henkilöstövaikutuksien minimoimiseksi huomioitiin toimipaikkojen eläköitymiset sekä yhden työntekijän irtisanoutuminen.
 

Servica Oy toimii omistajiensa sidosyksikkönä eli in house -yhtiönä, joka harjoittaa pääosan toiminnastaan omistajiensa kanssa.

Servican Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n pääluottamusmies Reijo Räsänen selvittää, että yrityksen mahdollisesta uusista yt-neuvotteluista ei osaa sanoa, kun sairaanhoitopiirin ja kaupungin taloustilanne on auki.

– Olemme kaupungista erillään, mutta kaupungin omistama. Nyt kaikkien pitää tehdä yhteistyötä eikä lähteä poukkoilemaan. Jos kenelläkään ei ole rahaa, sitä ei ole. Liiton laskelmien mukaan kaksi kolmesta kunnasta on yt-tilanteessa, hän huomauttaa.

Servicalaisia on noin 1 250. Toimipisteitä on yli 100 ja kiinteistö- ja laitoshuoltokohteita yli 300. Lähes puolet työskentelee Kuopion kaupungin Harjulan ja KYSin Puijon sairaalan alueella.

Palvelutuotanto alkoi 2012 Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymässä, jonka toiminta siirtyi vuoden alussa Servica Oy:lle. Vuotuinen liikevaihto on noin 87 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Avoin varhaiskasvatus halutaan säilyttää – Siilinjärven sivistyslautakunnassa tiukka äänestys

Paloisten koulun lakkautussuunnitelmat kaatuivat lautakunnassa

Näkökulma: Aila Meriluoto 1924–2019 – Tiesitkö, että tälle lastenkirjaklassikolle Meriluoto antoi suomennoksen

Alaikäisen pojan rauhoittamiseen tarvittiin neljä poliisia, vartija, sylkysuojahuppu ja etälamauttimet

Työttömyys laski Etelä-Savossa eniten Pieksämäen seutukunnassa

Kuopion koulusurman hoitoon neuvoteltu valtiolta apua

Kaksi nuorta miestä kaahasi kilpaa Iisalmen keskustassa – toiselle yli tonnin sakot

Kuopion vankilan johto joutuu oikeuteen – Ammattirikollinen sai 14 kannetta käsiteltäväksi oikeuteen

Suomalaistutkimus: Hyönteiset palaavat vielä ruokapöytiin

Tekstiviestit ja tunnuslukulaitteet aiheuttaneet ongelmia iäkkäille pankkiasioinnissa – "Ikäystävällisyys ei vielä toteudu"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.