Siilifolkissa vieraili noin 13 500 kävijää – Eniten yleisöä veti päätöspäivänä esiintynyt poplaulaja Irina

Siilifolk ylitti 12 500 kävijän yleisötavoitteensa noin tuhannella kävijällä. Kuusipäiväinen kansanmusiikkifestivaalin päiväohjelmat olivat maksuttomia ja iltakonsertit maksullisia.

Siilifolkin tiedotteessa sekä festivaalijohtaja Liisa Väätäinen että tuottajat Anna ja Antti Janka-Murros kommentoivat olevansa tyytyväisiä viikon tulokseen.

Tapahtuman suosituin esitys oli päätöspäivänä eli lauantaina pidetty poplaulaja Irinan konsertti, joka keräsi esiintymistelttaan ja sen tuntumaan yli 2 000 kuuntelijaa. Suurta kiinnostusta herätti myös legendaarisen Dallape-yhtyeen konsertti perjantai-iltana. Lisäksi teltan kansanlaulukirkko keräsi paljon väkeä ja molemmat kirkkokonsertit täyttivät Siilinjärven kirkon.

Tapahtuma tiedottaa, että maakunnan omat harrastajat valmistivat Siilifolkiin kolme suurta yhteisesitystä, jotka olivat Savolainen messu, Savolaisen kavalkadi ja neljän savolaisen mestaripelimannin yhteiskonsertti.

Kaiken kaikkiaan Siilifolkissa oli noin 800 esiintyjää. Festivaalijohtaja Väätäinen korostaa tiedotteessa myös lähes parinsadan talkoolaisen suurta merkitystä.

Siilifolk on Itä-Suomen suurin kansantaidetapahtuma. Sen järjestäjänä toimii syksyllä 2007 perustettu yhdistys Savon Kansantaide ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.