Sillankaiteessa roikkuva mainosukko hämmentää Kuopiossa

Vankiasuinen nukke on ilmestynyt sillankaiteeseen Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin mainoksen viereen Puijonkadulla Kuopiossa. Nuken lakissa ja rinnassa on huonepakopelejä järjestävän Arwoitus-yrityksen logo.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen pitää kaiteessa roikkuvaa nukkea osoituksena huonosta mausta.

– Onhan se hauskannäköinen jeppe, mutta ripustajalla on kyllä arviointikyky pettänyt. Ehkä tarkoitus on ollut myönteinen, mutta tämä kertoo vähän huonosta mausta.

Sillankaidemainoksiin on haettava lupa Kuopion kaupungilta.

– Epäilenpä, että tuolle on mitään lupaa kysytty, Pitkänen arvelee.

Pitkänen on oikeassa. Esa Jääskeläinen Arwoitus-pakopeleistä kertoo, että vankilateemaiseen huoneeseen liittyvä nukke on annettu pelissä vierailleen polttariporukan mukaan päivän ajaksi.

– Vankikarkurin on tarkoitus seikkailla erilaisissa savolaisissa tapahtumissa nyt kesän aikana. Kyseisen kaverin ei missään nimessä kuulu olla hirtettynä siellä sillalla, sen pitäisi näkyä esimerkiksi polttariporukan mukana kaupungilla. Se on markkinointitempaus, Jääskeläinen selittää.

Nuken pitäisi palautua porukalta takaisin Arwoitukselle, mutta tällä kertaa niin ei käynyt.

– Nukke on mainontaamme, mutta ei ole tarkoituksenmukaista, että se on sillalla nyt, Jääskeläinen tuumaa.

Jääskeläinen korostaa, ettei tahdo missään nimessä herättää pahennusta. Nukke on tarkoitus poistaa sillalta tiistain aikana.