Sillasta tulee yksi Suomen korkeimmista

Jännevirran uudesta sillasta Siilinjärven ja Kuopion rajalla tulee Pohjois-Savon korkein – ja yksi koko maan korkeimmista silloista.

Sillan kansi on huimaavassa 30 metrin korkeudessa vedenpinnasta. Se on tuplasti uusien Kallansiltojen korkeus, jotka valmistuvat Kuopiossa ensi syksyksi.

Jännevirran uusi silta on pituudeltaankin ennätyksellinen. Siitä tulee Suomen viidenneksi pisin: 617-metrinen.

Yli 500 metrin sillat ovat Suomessa harvinaisia. Niitä on vain seitsemän. Saimaan vesistön alueella pidempi on vain 781-metrinen Saimaan silta Puumalassa.

Sisämaan kanneltaan korkeimmat sillat löytyvät Saimaan syväväylän varrelta. Siltojen alituskorkeus on Suomessa yleensä enintään 18 metriä, mutta syväväylän laivat edellyttävät 24 metriä. Se on myös Jännevirran uuden sillan alituskorkeus.

Hankkeen kustannusarvio on 35 miljoonaa euroa. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa viimeistään vuonna 2016.

Jännevirran nykyinen silta on heikkokuntoinen ja aivan liian kapea vilkkaasti liikennöidylle valtatie 9:lle, joka on Suomen tärkein poikittaisväylä.

Uuden sillan rakentamisella on kiire, sillä rekkojen sallittu maksimipaino nousee loppuvuodesta. Uusien jättirekkojen takia Jännevirran sillalle saatetaan laittaa painorajoitus.

Jättirekkojen takia uusitaan Suomessa kaksi siltaa.

Jännevirralle uusi suursilta