Siltaremontti alkaa Kuopion moottoritiellä - ruuhkaa luvassa työmatkaliikenteessä

Kuopion moottoritiellä alkaa iso korjausurakka, jossa korjataan Rättimäen risteyssilta.

Korjaustyöt aiheuttavat välillä huomattavaa haittaa moottoritien liikenteelle. Työt alkavat nyt ja valmistuvat syksyllä, todennäköisesti lokakuun lopulla.

Pohjois-Savon ely-keskuksen mukaan korjaustyöt tehdään kahdessa vaiheessa, yksi moottoritien ajorata kerrallaan.

Korjaustöiden ajaksi moottoritielle tulee 30 kilometrin tuntinopeusrajoitus, kun paikalla normaalisti on 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Korjaustöiden ajan paikalla on käytössä kaksi ajokaistaa suuntaansa, mutta ne ovat normaalia kapeammat. Nopeusrajoituksen vuoksi liikenteen odotetaan ruuhkautuvan paikalla etenkin aamuisin ja iltapäivisin työmatkaliikenteen aikana.

Pohjois-Savon ely-keskus pyytää autoilijoita käyttämään vaihtoehtoisia reittejä ruuhkien helpottamiseksi, jos mahdollista.

Niiralankadulle voi tulla rajoituksia loppuillaksi

Rättimäen risteyssilta sijaitsee moottoritiellä Kuopion yliopistollisen sairaalan ja keskustan välillä.

Risteyssilta on rakennettu vuonna 1975 eikä sitä ole rakentamisen jälkeen korjattu.

Nyt siltaan uusitaan pintarakenteet, päällyste ja kaiteet.

Sillan ali kulkee vilkkaasti liikennöity Niiralankatu.  Sen liikenteelle korjausurakasta ei ole haittaa päivisin. Alkuvaiheessa Niiralankadun liikennettä saatetaan kuitenkin rajoittaa iltaisin kello 20:n jälkeen.

Korjaustyöt alkavat valmistelutöillä toukokuussa. Kaistojen kavennukset ja nopeusrajoitukset tulevat voimaan toukokuun puolivälissä, jolloin varsinaiset korjaukset alkavat.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 1,1 miljoonaa euroa.