Sisä-Savon kansalaisopisto ei järjestä kiisteltyä vaalipaneelia

Sisä-Savon kansalaisopisto on päättänyt olla järjestämättä vaalipaneeleita opistokunnissaan Tervossa, Suonenjoella, Rautalammilla ja Vesannolla.

Savon Sanomat kertoi 8. syyskuuta, että kansalaisopiston kurssitarjonnasta löytyy vaalipaneeli, johon kukin puolue voi ilmoittaa kaksi kunnallisvaaliehdokasta. Osallistuminen maksaisi 50 euroa per osallistuja.

Suonenjoen koulutusjohtaja Tuula Jalkanen kertoo, että hänen ymmärtääkseen vaalipaneeli peruttiin, koska poliitikot eivät olleet halukkaita maksamaan osallistumismaksua. Jalkanen kommentoi asiaa lomalla olevan Sisä-Savon kansalaisopiston rehtorin Kirsti Häkkisen puolesta.

– Varmaan se olisi ollut ihan hyvä järjestää ihan kansalaistenkin kannalta, mutta poliittiset puolueet eivät halunneet tällaiseen järjestelyyn lähteä. Minun ymmärtääkseni siinä on kyse tästä. Silloin kansalaisopisto on vetäytynyt pois, Jalkanen sanoo.

Suonenjoen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pentti Huuskonen (vas.) kertoo kaupungin valtuustoryhmien edustajien olleen koolla 6. lokakuuta. Ryhmillä oli hänen mukaansa hieman erilaisia näkemyksiä paneelin maksullisuudesta.

Myös Kirsti Häkkinen oli tapaamisessa paikalla.

– Kansalaisopiston rehtori esitti heidän oman näkemyksensä, että paneeli aiheutti sen verran keskustelua, että he ovat vetäytymässä järjestämisvastuusta pois. Se ratkaisi asian lopullisesti, Huuskonen sanoo.