Sopimukset valmiina Kuopion matkakeskuksen rakentamisen aloittamiseksi ensi keväänä

VR Groupin, Kuopion kaupungin ja Rakennusliike Lapti Oy:n hanke Kuopion Asemanseudun kehittämisestä Kuopion Portti -suunnitelman mukaisesti on etenemässä seuraavaan vaiheeseen.

Hankkeen toteuttamiseen tähtäävät sopimukset tulevat hyväksyttäviksi Kuopion kaupunginhallitukseen ensi maanantaina.

Rakennuslupaa hankkeen ensimmäiselle vaiheelle haetaan kaavan vahvistumisen jälkeen. Tavoitteena on Kuopion Portin rakentamisen käynnistäminen ensi keväällä.

Sijoittajien ja potentiaalisten vuokralaisten kiinnostus hanketta kohtaan on ollut rohkaisevaa.

– Yhteistyö Kuopion kaupungin ja VR:n kanssa on sujunut erinomaisesti, mikä on mahdollistanut hankkeen etenemisen nopealla aikataululla, kertoo aluejohtaja Risto Pekkarinen Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Alueelle on suunniteltu liikenne- ja matkustajapalveluiden lisäksi asunto-, toimisto-, liike- ja palvelutiloja. Lisäksi asemanseutu toimii tulevaisuudessa sisäänkäyntinä kaupungin ytimeen.

– Syntynyt sopimuskokonaisuus ja kaavaratkaisu näyttävät nyt mahdollistavan rakentamisen alkamisen, sanoo Kuopion kaupungin hankepäällikkö Antti Niskanen.

Seudullisesti tärkeänä joukkoliikennepalvelujen keskittymänä Kuopion Portti vahvistaa

alueen vetovoimaa Itä-Suomen keskuksena.

– Matkaketjut, erilaisten liikennemuotojen ja palvelujen yhdistäminen ovat tulevaisuutta, jota me VR:llä olemme aktiivisesti rakentamassa. Liikenteellisesti tärkeästä Kuopion asemanseudusta rakentuu moderni ja toiminnallinen keskus, sanoo VR Yhtymä Oy:n kiinteistökehityspäällikkö Janne Seeste.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.