Soppa-auto kurvaa Kuopion torille ennen ruokafestareita

Kuopion torin ensimmäinen isompi katuruokafestari houkuttelee toukokuun lopussa, mutta jo sitä ennen torikansalle on luvassa uutta makusteltavaa.

Kuopiolainen Reijo Väisänen, 65, aikoo myydä soppatykki-autostaan keittoa asiakkaiden omiin astioihin viitenä päivänä viikossa. Homma käynnistyy keskiviikkona.

Väisänen myy soppaa joka arkipäivä klo 11–12: Päivän keittona voi olla jauheliha-, makkara-, lohikeittoa...Torstai on aina kuitenkin hernekeittopäivä.

– Tarkoituksena on tarjota terveellistä ja edullista lounasvaihtoehtoa muun muassa vanhuksille ja torimyyjille, hän perustelee.

Väisänen ei ole soppa-autoineen ensimmäistä kertaa asialla, sillä hänellä on ollut yritys Kuopion Soppatykit Oy jo yli 20 vuotta. Ensimmäisen kerran hän myi soppaa torilla jo 1980-luvulla ennen suurta toriremonttia.

Parin viikon päästä torin ympärille levittäytyy italialaisten ja ranskalaisten kauppiaiden Global Food and Chocolate -fiesta 17.–21.5. Suuri kevätkirppis osuu samaan viikonloppuun 21.5.

Kuopion keskustan kesäkauden avausta vietetään 26.–27.5. Samaan aikaan syötävää tarjoaa StreetKuopio -katuruokatapahtuma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.