Sotilasvalan vannoi Rissalassa 137 varusmiestä: "Se on sitoumus siitä, että maata pitää puolustaa"

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuutta vietettiin kylmänä ja tähtikirkkaana torstai-iltana Siilinjärven Rissalassa. Valatilaisuus järjestettiin toista kertaa ilta-aikaan, jotta varusmiesten perheet pääsisivät paremmin paikalle.

Sotilasvalan vannoi torstaina 137 varusmiestä, joista kolme oli naisia. Yksi henkilö halusi antaa valan sijaan sotilasvakuutuksen.

Paraatijoukkoja komensi suojausyksikön päällikkö majuri Mika Saastamoinen, ja paraatin vastaanotti Karjalan lennoston komentaja eversti Jari Mikkonen. Valan esilukijana toimi maakuntajohtaja Marko Korhonen.

Kuopiolaiset Roope Hirvonen ja Teemu Kaunisto vannoivat hekin sotilasvalansa torstaina. Molemmat kertovat ajatelleensa valan sanojen sisältöä.

– Valalaulussa kerrotaan, että muiden ei tarvitse pelätä, vaan me vartioimme koko ajan ja vuodatamme vaikka verta maan puolesta, Hirvonen sanoo.

– Se merkitsee paljon. Se on sitoumus siitä, että maata pitää puolustaa tarvittaessa, Kaunisto jatkaa.

Hirvonen kertoo varusmiespalvelunsa siirtyneen muutamalla vuodella opiskelun vuoksi. Iän karttuessa myös ajatukset varusmiespalveluksesta ovat muuttuneet. Maanpuolustuksesta on tullut hänelle tärkeämpää, eikä hän edes harkinnut esimerkiksi siviilipalvelusta.

– Jos miettii neljä vuotta takaperin siihen kun olin 17, niin silloin olin aika eri mielellä lähtemässä tänne. Nyt se oli ihan selvää, Hirvonen sanoo.

Myös Kaunistolle armeija oli selkeä valinta.

– On tärkeää, että meillä on yleinen asevelvollisuus, hän toteaa.

Lisää aiheesta perjantain lehdessä.

Uusimmat

Savo

Kuopion talven kuuma sana "keskuskenttä" tupsahti taas listoille: Kuopio käyttää nyt oikeuttaan, että 8000 katsojan suunnitelma nytkähtää

Kuopioon rakennettiin ennätysmäärä asuntoja – Savon Sanomatkin voi joutua muuttamaan asuinrakentamisen alta

Lippumäen 23 vuotta palvelleessa kalliojäähallissa vinkuvat kengät viimeistään vuonna 2021 – Uimahallikin korjataan 4,45 miljoonalla

Tahkolla vauhti päällä: Hakusessa lisää urheilutapahtumia, frisbeegolfia huipulla ja näköalatornia rakentamaan

"Pelastava enkeli" tuli loukkaantuneen mummin avuksi Kuopiossa – Hyväntekijälle sataa kiitoksia: "Olet kasvattanut hienon ihmisen"

Kuopiolaismies vaatii talvireittejä myös kävelijöille: "Ne polut, josta ei tule hiihtolatuja, jää täysin hoitamatta"

Suomen paras tanssipaikka löytyy Kuopiosta – listalla muitakin suosikkiravintoloita Savosta

Kuopion keskustaan pysäköintikiellot lumitöiden ajaksi – väärin pysäköinyt maksaa siirtokulut

Itä-Suomen yliopiston tutkijoille lähes 900 000 euroa apurahaa

Tekonivel-leikkaukset loppuvat Varkaudessa – leikkaussalia vaativat operaatiot määrättiin lopetettavaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.