Sukari ja Kakkonen tukivat myös Kääriäistä

Kehittyvien maakuntien Suomi ry on lihottanut viime eduskuntavaaleissa myös Seppo Kääriäisen (kesk.) vaalikassaa.

Toivo Sukarista, Kyösti Kakkosesta ja muista maakuntien yrittäjistä koostuva pooli lahjoitti 5 000 euroa Savo on kotimme ry:lle, joka oli vuoden 2007 eduskuntavaalien alla käytännössä Kääriäisen tukiyhdistys.

Nykyinen eduskunnan varapuhemies määrittelee, että hänellä oli samanlainen "haiku" tästä vaaliavusta kuin Ruukki Groupin avustuksestakin. Savon Sanomat kertoi jo aiemmin Savo on kotimme ry:n saamasta 10 000 euron kampanja-avustuksesta, joka tuli pörssiyhtiö Ruukki Group Oyj:ltä.

- Haiku tuli siitä, että taisin keskustella tuesta vaalien alla Tapani Yli-Saunamäen kanssa, Kääriäinen muistelee Savon Sanomille.

Yli-Saunamäki keräsi Kehittyvien maakuntien Suomen käyttöön listan kansanedustajaehdokkaista, joille tukea kannattaa ohjata. Rahanjaon motiivina oli elinkeinoelämän toimintaedellytysten ja suomalaisten työpaikkojen turvaaminen. Noin 40 nykyistä kansanedustajaa on saanut yhdistykseltä rahaa viime eduskuntavaalien alla.

Kääriäinen tarkensi omaa vaalirahoitusilmoitustaan tiistaina.

Seppo Kääriäinen ei kuulu niiden 24 suosittelijan joukkoon, jotka esittävät Kyösti Kakkoselle vuorineuvoksen titteliä. Hän ymmärtää ihmettelyn suosittelijoiden ja Kehittyvien maakuntien Suomelta tukea saaneiden päällekkäisyydestä.

- Minä en kuitenkaan näe yhteyttä näiden asioiden välillä. Neuvosten arvonimiä haetaan perusteilla, joita asianomaisten henkilöiden uskotaan täyttävän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kääriäinen suosittelikin Kakkosta