Sukari peruu Maskun Ideaparkin

Maskulainen liikemies Toivo Sukari on jättämässä Maskun pois valtakunnallisesta Ideapark-ketjustaan, kertoo Turun Sanomat.

Sukari vakuuttaa lehdelle, että aikoo toteuttaa Pieksämäen ja pääkaupunkiseudun kauppakeskushankkeet, mutta lounaiseen Suomeen kaupan tarjontaa on tulossa liikaa.

- Ainakaan tässä kohtaa Ideaparkkia ei voida Maskuun rakentaa. Pienempi kahden kolmen hehtaarin keskus on sinne paikallaan, mutta sekin vasta, kun moottoritie on tullut, ei ennen, Sukari vetää takaisin.

Hän kertoi tammikuussa, että rakentaa omaan kotikuntaansa lähes Lempäälän esikoisen kokoisen Ideapark-liikekaupungin. Sen kylkeen hän kertoi sorvaavansa miesten maailmaa. Sukari arvioi tuolloin, että Maskun Ideaparkin kooksi tulisi noin 11 hehtaaria ja miesten maailman noin neljän hehtaaria.

Nyt hän sanoo, että hankkeen jyräsivät Raisiossa sijaitsevan jättikauppakeskus Myllyn laajennus, ohikulkutien muut liikerakennushankkeet ja Turun itäpuolelle rakennettava Skanssi. Nämä kaikki olivat Turun Sanomien mukaan tiedossa jo tammikuussa.

Sukari selittää vastaukseksi toimineensa liian äkkinäisesti ja tunnepohjalta.

- Se oli tämmönen, vois sanoo niinkun veto multa vaan, että se ehkä voi tulla, pitkällä jänteellä ehkä.

Sukari aikoo keskittää energiansa nyt Pieksämäen Ideaparkkiin, jonka rakentamisen pitäisi alkaa ensi vuonna. Hänen visiossaan sen jälkeen Suomeen tulee vielä kaksi Sukarin liikekaupunkia. Masku-konsernin omistaja aikoo rakentaa Ideaparkin Uudenmaan alueelle ja Ouluun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

IS: Sukari suunnittelee Ideaparkia Vihtiin