Suomalaisten olympiaurheilijoiden kaulassa roikkuu savolaisosaamista

Kuopiolaisen Saurum Oy:n Lumoava-korubrändin on voinut nähdä jo koristamassa suomalaisurheilijoita Pyeongchangin talviolympialaisissa. Suomen Olympiakomitean yhteistyökumppanina Lumoava on toteuttanut olympiajoukkueelle virallisen kisakorun nimeltä Loisto.

– Kun iso ja merkittävä suomalainen taho osoittaa kiinnostusta yhteistyöhön, on se jonkinlainen merkki, että olemme tehneet oikeanlaisia asioita. Kun yhteistyötä tarjottiin, oli heti selvää, että tähän tartutaan, Saurum Oy:n toimitusjohtaja Mikko Pessi selvittää.

Korut on jaettu vain Suomen olympiajoukkueelle, eikä juuri samanlaisia ole tulossa myyntiin. Korujen yksi tarkoitus onkin toimia suomalaisurheilijoiden yhteisöllisyyden luojana.

– Koruilla välitetään paljon tunteita, siten ne liittyvät myös vahvasti urheiluun, Pessi pohtii.

Luonnollisesti olympialaiset tarjoavat Saurumille myös kansainvälistä näkyvyyttä.

– Meillä on tavoite olla Suomen tunnetuin designkorumerkki. Siksi tällainen yhteistyö on meille äärimmäisen tärkeää.

Kisakorun on suunnitellut Lumoavan muotoilija ja Vuoden kultaseppä 2013 Carina Blomqvist. Inspiraationa ovat toimineet Olympiakomitean logossakin esiintyvät tähdet, yksilöllisyys ja yhteisöllisyys.

– Kun katson Olympiakomitean uuden ilmeen tähtiä, muodostavat ne mielestäni tähtitaivaan tai -laivueen, jossa jokainen yksittäinen tähti on osa suurempaa kokonaisuutta. Yhdessä nämä tähdet muodostavat vahvan pohjan, jota huippu-urheilussa vaaditaan. Jokaisen olympiaurheilijan taustalta löytyy suuri tukijoukko, jota ilman menestys ei olisi mahdollista. Näin on myös korun valmistuksessa; suunnittelijan idea on vasta pieni alku matkalla lopulliseen tulokseen, Blomqvist kertoo Olympiakomitean tiedotteessa.

Keväällä markkinoille on tulossa kuluttajille suunnattu Loisto-korusarja sekä -heijastin, joiden myynnillä tuetaan tulevaisuuden nuoria urheilijalupauksia. Jokaisesta myydystä korusta lahjoitetaan viisi euroa ja heijastimesta yksi euro nuorten urheilun edistämiseen Suomen urheiluakatemioissa.