Suomen ensimmäiset puhdastilapassit Kuopioon

Suomen ensimmäiset puhdastilapassit jaettiin perjantaina Savon ammatti- ja aikuisopiston puhdastilojen tutkimus- ja koulutuskeskuksella kuudelle sen suorittaneelle.

- Euroopan ainoat näin hyvät koulutuskäytössä olevat tilat löytyvät Kuopion Bioteknialta. Koulutus onnistui nyt ensimmäisen kerran hyvin, ja jatkuu vakituisesti tästä eteenpäin, kertoo projektipäällikkö Sirkka Malmioja.

Puhdastilapassi on osa vuosina 2009-2010 toimivaa Savon kuntakoulutusyhtymän hallinnoimaa puhdastilan tutkimus- ja koulutushanketta.

- Nyt osallistujat painottuivat Itä-Suomeen ja yritysten työntekijöihin. Jatkossa koulutetaan myös opiskelijoita ja muualta tulevia. Esimerkiksi laboranteilta ja lääketyöntekijöiltä edellytetään tällaista puhdastilaosaamista.

Passin saaneilta edellytetään puhdastilatyöskentelyn työtapojen, siivouksen ja turvallisuuden ymmärtämistä. Puhdastilalla tarkoitetaan esimerkiksi lääkkeenvalmistukseen käytettävää suljettua tilaa, jossa ilman hiukkaspitoisuutta kontrolloidaan säätelemällä kosteutta, lämpötilaa ja paine-eroja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.