Suomen paras maakuntalehti

Savon Sanomien ulkoasu uudistuu. Muutos on iso. Mutta kun sitä tarkastelee lähemmin, on helppo havaita, että perusasiat pysyvät edelleen: Lehdessä on paljon luettavaa, uutisia, artikkeleita, isoja ja pieniä juttuja sekä tietenkin hienoja kuvia. Ja mikä tärkeintä, Savon Sanomat on entistäkin vahvemmin Savon asialla, puolustamassa maakunnan ja sen ihmisten etuja.

Savon Sanomat tavoittelee paikkaa maan parhaana maakuntalehtenä. Kahdessa vuodessa Savon Sanomat on noussut Suomen lainatuimpien lehtien eturiviin. Saavutus kertoo savolaisesta osaamisesta. Se, mikä Savossa tehdään hyvin, kestää vertailun muuallakin.

Entinen ilme oli hyvä, mutta haluamme silti viedä lehteä eteenpäin. Kysymys on mediassakin kilpailusta. Jos haluaa saada äänensä kuuluviin, on se tehtävä niin tehokkaasti kuin sen osaa. Kun Savon Sanomat huomataan, saa myös savolaisten asia näkyvyyttä.

Siksi olemme halunneet varmistaa, että parin vuoden aikana toteutettu sisältöuudistus tarjoillaan lukijoillemme entistäkin kiinnostavampana kokonaisuutena. Pakettina, jota on myös aikaisempaa helpompi lukea.

Savon Sanomien ulkoasu-uudistus on historiallinen. Edellinen uudistus toteutettiin yhteistyössä Keskisuomalaisen ja Karjalaisen kanssa vuonna 2003. Tuorein uudistus jatkaa siitä, mihin edellinen jäi. Kaikkien kolmen lehden ulkoasut muuttuvat nyt huikealla tavalla.

Viimeistellyn ja mietityn kokonaisuuden mahdollistava yhteistyö ei tarkoita sitä, että lehdet olisivat toistensa kaltaisia, vaan päinvastoin. Uudistuksen ansiosta jokaisella lehdellä on entistä enemmän resursseja omien, maakunnallisesti merkittävimpien asioiden käsittelyyn.

Tulevaisuus on valintoja. Me olemme niitä tehneet omien lukijoidemme eduksi - ja maakunnan eduksi.

Ulkoasun ovat suunnitelleet jälleen kerran kansainvälisesti arvostetut Ally Palmer ja Terry Watson. Heidän asiakkainaan ovat olleet useat suomalaiset sanomalehdet, muun muassa Aamulehti ja Hufvudstads-bladet, sekä monet maailmalla tunnetut sanomalehdet, kuten Le Monde.

Lopullinen työ on tehty Savon Sanomien, Keskisuomalaisen ja Karjalaisen ulkoasuosastoilla. Kaikkien lehtien ulkoasuprojektia on vetänyt Savon Sanomien uutispäällikkö Riitta Raatikainen. Lähes vuoden kestäneen hankkeen lopputuloksena on kolme omaleimaista ja identiteetiltään vahvaa maakuntalehteä.

Savon Sanomien ilmeen on viimeistellyt ulkoasupäällikkö Juha Hirvaskero. Kansainvälisten tekijöiden sekä Juhan ja Riitan yhteistyön tulos on pirteä ja hyvin savolainen lehti. Se kunnioittaa juuriaan, toimii tässä hetkessä ja katsoo tulevaisuuteen.

Savonsanomalaiset ovat innoissaan lehden uudesta ilmeestä.

Toivottavasti lehti miellyttää myös teitä, hyvät lukijamme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentoi lehden uutta ilmettä