Suomen paras maakuntalehti

Savon Sanomien ulkoasu uudistuu. Muutos on iso. Mutta kun sitä tarkastelee lähemmin, on helppo havaita, että perusasiat pysyvät edelleen: Lehdessä on paljon luettavaa, uutisia, artikkeleita, isoja ja pieniä juttuja sekä tietenkin hienoja kuvia. Ja mikä tärkeintä, Savon Sanomat on entistäkin vahvemmin Savon asialla, puolustamassa maakunnan ja sen ihmisten etuja.

Savon Sanomat tavoittelee paikkaa maan parhaana maakuntalehtenä. Kahdessa vuodessa Savon Sanomat on noussut Suomen lainatuimpien lehtien eturiviin. Saavutus kertoo savolaisesta osaamisesta. Se, mikä Savossa tehdään hyvin, kestää vertailun muuallakin.

Entinen ilme oli hyvä, mutta haluamme silti viedä lehteä eteenpäin. Kysymys on mediassakin kilpailusta. Jos haluaa saada äänensä kuuluviin, on se tehtävä niin tehokkaasti kuin sen osaa. Kun Savon Sanomat huomataan, saa myös savolaisten asia näkyvyyttä.

Siksi olemme halunneet varmistaa, että parin vuoden aikana toteutettu sisältöuudistus tarjoillaan lukijoillemme entistäkin kiinnostavampana kokonaisuutena. Pakettina, jota on myös aikaisempaa helpompi lukea.

Savon Sanomien ulkoasu-uudistus on historiallinen. Edellinen uudistus toteutettiin yhteistyössä Keskisuomalaisen ja Karjalaisen kanssa vuonna 2003. Tuorein uudistus jatkaa siitä, mihin edellinen jäi. Kaikkien kolmen lehden ulkoasut muuttuvat nyt huikealla tavalla.

Viimeistellyn ja mietityn kokonaisuuden mahdollistava yhteistyö ei tarkoita sitä, että lehdet olisivat toistensa kaltaisia, vaan päinvastoin. Uudistuksen ansiosta jokaisella lehdellä on entistä enemmän resursseja omien, maakunnallisesti merkittävimpien asioiden käsittelyyn.

Tulevaisuus on valintoja. Me olemme niitä tehneet omien lukijoidemme eduksi - ja maakunnan eduksi.

Ulkoasun ovat suunnitelleet jälleen kerran kansainvälisesti arvostetut Ally Palmer ja Terry Watson. Heidän asiakkainaan ovat olleet useat suomalaiset sanomalehdet, muun muassa Aamulehti ja Hufvudstads-bladet, sekä monet maailmalla tunnetut sanomalehdet, kuten Le Monde.

Lopullinen työ on tehty Savon Sanomien, Keskisuomalaisen ja Karjalaisen ulkoasuosastoilla. Kaikkien lehtien ulkoasuprojektia on vetänyt Savon Sanomien uutispäällikkö Riitta Raatikainen. Lähes vuoden kestäneen hankkeen lopputuloksena on kolme omaleimaista ja identiteetiltään vahvaa maakuntalehteä.

Savon Sanomien ilmeen on viimeistellyt ulkoasupäällikkö Juha Hirvaskero. Kansainvälisten tekijöiden sekä Juhan ja Riitan yhteistyön tulos on pirteä ja hyvin savolainen lehti. Se kunnioittaa juuriaan, toimii tässä hetkessä ja katsoo tulevaisuuteen.

Savonsanomalaiset ovat innoissaan lehden uudesta ilmeestä.

Toivottavasti lehti miellyttää myös teitä, hyvät lukijamme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentoi lehden uutta ilmettä

Uusimmat

Savo

Juankoskelle kalojen portaat miljoonalla eurolla – pian järvitaimen pääsee nousemaan voimalaitosten ohi

Vaarallinen alkutaival käsillä: Poikueet lähtevät nyt suurin joukoin pesistä – katso kuvat savolaisista linnuista

Uusi sovellus paljastaa: Pohjois-Savo on Suomen huono-osaisimpia alueita – pohjalukemien Varkaus hyvä esimerkki ongelmien kampittamisesta

Yle: Juhannuksena karanneita nautoja yhä kateissa Juankoskella – kaksi löytyi sieniretkellä

Auton alle jäänyt kolmevuotias kuoli Kuopiossa – poliisi tutkii asiaa rikoksena, mutta pitää todennäköisenä onnettomuutta

Mikä savolainen nähtävyys tai elämys pitäisi jokaisen kesäkulkijan kokea – Kerro meille vinkkisi, voit voittaa elokuvalippuja

"Tavaraa tähkissä kyllä on, mutta katsotaan nyt millaisia säitä on vielä tulossa" – satokausinäkymät kaksijakoiset

Taidelukion lisämiljoonat läpi Kuopion kaupunginhallituksessa – hankkeen kohtalon ratkaisee valtuusto

Savolaista pähkähulluutta ihmetellään Karibialla – eukonkanto taas kansainvälisissä otsikoissa

Naapureiden neuvokkuus esti uhkaavan rakennuspalon Kuopiossa – tuhkalla täytetty roskis roihahti tuleen Kettulanlahdessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.