Suomi täyttää 98 vuotta – Savon Sanomat seuraa juhlahumua tiiviisti

Savon Sanomat seuraa verkkosivuillaan tiiviisti itsenäisyyspäivän juhlintaa. Sunnuntain mittaan luvassa on niin juttuja, kuvia kuin videoitakin päivän juhlallisuuksista.

Kuopion sankarihautausmaalla järjestetään seppeleenlaskutilaisuus kello 12 alkaen. Kuopion kaupungin itsenäisyyspäivän juhla alkaa puolestaan Kuopion Musiikkikeskuksella kello 13.

Kuopion, Siilinjärven ja Karjalan lennoston itsenäisyyspäivän vastaanotto järjestetään taas illalla Hamulan koululla Siilinjärvellä.

Luvassa on tietenkin myös Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) järjestämä perinteinen itsenäisyyspäivän soihtukulkue, joka lähtee liikkeelle Kuopiossa kello 18.

– Itsenäisyyspäivän soihtukulkue on yksi ylioppilaskuntamme arvokkaimmista perinteistä, ja se kerää vuosittain satapäisen yleisön. Luvassa on jälleen kerran opiskelijoiden näköinen ja tuntuinen itsenäisyyspäivän juhla, kertoo ISYY:n hallituksen puheenjohtaja Juho Pulkka.

Soihtukulkue lähtee liikkeelle kello 18.00 Sotkulta (Suokatu 42). Kulkue käy laskemassa seppeleen sankarihaudoille ja saapuu lopuksi Kuopion kaupungintalon edustalle.

Kohokohtana illalla odottaa tietenkin Linnan juhlat, jossa paikalla ovat toimittaja Outi Poikonen ja valokuvaaja Aake Roininen. He lähettävät illan mittaan juhlahumusta niin juttuja kuin kuviakin.