Suonenjoen Mansikkatytöksi valittu Roosa Pentikäinen suosii Rumbaa ja mansikkabritakakkua

Suonenjoen Mansikkakarnevaalien Mansikkatytöksi on valittu 18-vuotias Roosa Pentikäinen.

– Olen ihan sanaton, en olisi voinut uskoa, kertoo Pentikäinen voittofiiliksistä heti tulosten julkistamisen jälkeen.

Pentikäinen on kotoisin Suonenjoelta, mutta hän käy lukiota Jyväskylässä. Hän on kesätöissä Koskelon matkailukeskuksessa. Idea osallistumiseen lähti juuri työkavereilta, jotka ehdottivat Pentikäiselle kisaan ilmoittautumista jo viime vuonna.

Pentikäisen oma suosikkimansikkalaji on ehdottomasti Rumba.

– Se on iso ja mehukas mansikka, hän perustelee.

Kesäisin tuore Mansikkatyttö kertoo syövänsä paljon kaikki marjoja erityisesti niiden terveellisyyden takia. Pentikäisellä onkin kaikille marjojen ystäville suositus, mihin mansikoita kannattaa käyttää.

– Kaikkien pitäisi ehdottomasti kokeilla mansikkabritakakkua!

Pentikäisen ilta jatkuu illanvietolla yhdessä muiden ehdokkaiden kanssa. Yleisön ihannetytöksi valittiin 23-vuotias Eveliina Kauppinen. Kauppinen sai yli 5 000 annetusta äänestä 1711 ääntä.

Näin teet mansikkabritakakun:

125 g juoksevaa rasvaa

1 dl sokeria

2 keltuaista

1 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl Valio kevytmaitoa

MARENKI

2 valkuaista

1 ½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl (kuorellisia) mantelilastuja

TÄYTE

n. 1/2 l tuoreita mansikoita

2 dl Valio vispikermaa

1 prk (200 g) maustettua rahkaa makea mansikka

( sokeria maun mukaan )

Vaahdota juokseva rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.

Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

Valmista täyte: Yhdistä viipaloidut mansikat, kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma, valitsemasi rahka ja sokeri.

Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte. Nosta toinen levy päälle.

Ohje: Valio