Suosikkiblogisti: "Onnellinen kaupunki, sitä Kuopio oli meille"

Suosittua Mungolife -blogia julkaiseva Anna Pastak ehti asua miehensä kanssa Kuopiossa kaksi vuotta. Pastakin poikavauvalla kasvanut perhe kuitenkin muutti loppukesästä Lempäälään.

Savon Sanomien kolumnistinakin kirjoittanut Pastak muistelee nyt blogissaan Kuopion vuosiaan.

Hän on listannut asioita, joiden takia Kuopiosta oli niin vaikea lähteä ja toisaalta taas niin helppoa.

– Vastoin kaikkea sitä, mitä olisin ehkä nuorempana kuvitellut, Kuopio oli aivan ihana kaupunki ja rakastin asumista rauhallisemmassa kaupungissa luonnon helmassa. Tänään särki ihan vähän sydäntä hylätä tutut saaristomaisemat ja Kuopio, Pastak kirjoittaa blogissaan.

Pastakiin on erityisesti tehnyt vaikutuksen savolaiset.

– Kuopio on ollut aivan ihanien ystävien paikka, ja heitä tulee ikävä. Niin paljon kun mulle kerrottiinkin savolaisten kieroudesta, en siihen kohdannut kertaakaan. Mun tielle osuneet kuopiolaiset ja kuopiolaistuneet olivat ihania ja vielä viimeiseen asti, kaikkiin muuttotoivotuksiin, pitivät linjansa. Kyllä, pala sydäntäni jää aina Kuopioon.

Pastak summaa Kuopion onnelliseksi kaupungiksi.

– Sitä Kuopio oli meille. Onnellinen paikka. Kaksi vuottamme Kuopiossa sisälsi älyttömän paljon onnellisia hetkiä, joiden vuoksi kaupunki jää ikuisesti sydämiimme ja mieleemme onnellisena paikkana.

Jo Lempäälään muuttanut Pastak näkee Kuopiossa myös harmittavia syitä.

Suurin niistä on hänen mukaansa välimatka Etelä-Suomeen.

– Etäisyys. On ihanaa, kun ei tartte kulkea neljää tuntia suuntaansa, että pääsee viettämään aikaa perheiden kanssa.

Myös Tampereen seudun monipuolisuus saa häneltä suitsutusta.

– Uudet mahdollisuudet. Niin töiden, opiskelujen ja vapaa-ajan puolella on kiva päästä kokemaan uusia asioita ja Tampereella on tarjota kaikkien niiden puolelta enemmän kuin Kuopiolla tässä välissä.

– Lapsen mahdollisuudet. Tampereella kaksikielisen lapsen mahdollisuudet ovat hieman paremmat kuin Kuopiossa, joten odotan innolla muuton tuomia mahdollisuuksia, Pastak kirjoittaa blogissaan.