Tällaisia ovat 6 jatkoon selvinnyttä

Palkintoraadin luonnehdinnnat Kuopionlahden arkkitehtuurikilpailun kuudesta parhaasta työstä ova alla. Savon Sanomien omaan äänestykseen voit osallistua tästä.

Jukebox

Kulttuurirakennuksista on tehty Haapanimenkadun varteen rivi, jonka itäpuolelle jää yleinen puistokokonaisuus. Valittu ratkaisumalli mahdollistaa näkymiä Kuopionlahdelle kaikista rakennuksista. Ehdotuksen ratkaisu on hyvin persoonallinen, jonka arkkitehtuuri on uudenlaista ja raikasta. Puiston esittäminen osana ruutukaavaa on vahva idea, joka ulottaa Kuopionlahden rantapuistokokonaisuuden lähelle kaupungin ydintä, toria. Kongressikeskuksesta, musiikkikeskusta ja Lumitista muodostuu näyttävä rintama, jonka havaitsee jo rannalta käsin, syntyy uusi ”Central Park”, kulttuuripuisto, joka päättyy Kuopionlahden rantaan. Kongressikeskuksen sijainti ja hahmo muodostavat näyttävän porttiaiheen saavuttaessa eteläistä sisääntuloväylää ydinkeskustaan. Julkisten rakennusten maantasokerrokset tarjoavat avonaisia tiloja ihmisten kohtaamiseen kaikkina vuodenaikoina.

Taikametsä

Vahva ja kokonaisvaltainen visio esittää suoraviivaisen vahvan arkkitehtuuriratkaisun kilpailualueen rakennuksiin

Musiikkikeskuksen integroiminen kokonaisuuteen on mielenkiintoinen ajatus,

Maria Jotunin Kadun ylittäminen shared space -aukiolla on toimiva ratkaisu

Moniulotteinen modulaarinen monitoimitila on jännittävä ja toimii sekä katutilaan avautuvana että siitä erotettavana tapahtumapaikkana.

Cor

Suunnitelmassa kortteliin muodostuu vaihtelevia ulkotiloja ja reittejä. Kongressikeskuksen ilme järvelle päin on kutsuva ja sen eteen jää aukio, josta pääsee hotellin ja kongressiosan lasikatteiseen välitilaan. Kaksijakoinen ratkaisu on toimiva ja hotelli toiminee sujuvasti myös hotellioperaattorin kannalta. Taidelukio on massoittelultaan kiinnostava. Pohjapiirrokset ovat jo nyt huolella tutkittuja. Valosuunnitelman liittäminen kokonaisuuteen tekee alueesta kiinnostavan myös pimeinä vuodenaikoina.

Vesj

Ehdotus on brutaalin selkeä ja pelkistetty sekä kiehtovalla että huolestuttavalla tavalla. Esitetyn kaltainen ankara arkkitehtuuri voi toteutuessaan tuottaa liian harmaan ja sieluttoman kokonaisuuden, mutta toisaalta oikeanlaisella toimintojen synergialla sekä materiaalimaailman kontrasteilla ja arkkitehtuurin kehittämisellä lämpimämpään suuntaan kokonaisuus voi olla erinomainen osa uutta Kuopiota.

Kolmen eriluonteisen korttelin yhteispeli ja synergia on ehdotuksen kehityksen kannalta keskeistä.

Ehdotus jatkuu kauniisti Kuopionlahden rantaan ja esitetyt maisemointikeinot ja toiminnot ovat erinomaisia.

Kumuko

Suunnitelma tuo kilpailualueelle kolme ilmeikästä ja rentoa luonnosta, jotka perustuvat osittain ansiokkaaseen ja osittain liiankin huolettomaan suhtautumiseen kilpailutehtävän kohteista.

Lumitin osuus on ehdotuksen parasta antia. Avoin ylin kerros runsasmuotoisen katon alla on kiehtova ja kehityskelpoinen ajatus.

Jäkälä

Ehdotuksen ulkoperspektiivikuvat antavat lupaavan kuvan suunnitelmasta. Kortteleilla on elävä ja huokoinen luonne. Lumitin harjoitus- ja esiintymistilojen näkyminen korttelin sisäosiin tekee taidetoiminnasta visuaalisesti läsnäolevaa kaikkina vuodenaikoina. Kongressihotellin maamerkkimäinen ilme rannan suuntaan vastaa kilpailun tavoitteita.

Taidelukio Lumitissa on selkeä tilajako, joka rakentuu sisäkadun varaan. Harjoitustilojen avautuminen rännikadulle on positiivista.

Rannan puistoalueessa on paljon hyviä toiminnallisia ideoita.

Kuopionlahden arkkitehtuurikilpailun yleisöäänestyksen voitti Jukebox

Kuusi näkemystä uudesta Kuopionlahdesta jatkoon arkkitehtuurikilpailussa